Grecia aplică noi reguli în turism. Legea care schimbă vacanțele românilor

Grecia aplică noi reguli în turism. Legea care schimbă vacanțele românilor Sursa foto: Marcus Aurelius | Dreamstime.com

Grecia este una dintre destinațiile favorite pentru turiștii români preferă să-și petreacă vacanțele la Marea Mediterană. Începând cu acest sezon, autoritățile vor introduce noi reguli ce trebuie cunoscute din timp.

Autoritățile elene au anunțat că au adoptat o nouă lege pentru a proteja turismul local. Toți cei care merg în vacanță la Marea Mediterană, începând din acest sezon, vor trebui să se conformeze.

Grecia schimbă regulile în turism

Românii, la fel ca și ceilalți turiști care vor alege stațiunile grecești de la Marea Mediterană vor trebui să se conformeze noilor reguli. Anunțul a fost făcut chiar de premierul elen, Kyriakos Mitsotakis. Acesta a anunțat o schimbare importantă în legislație, de care vor trebui să țină cont toți turiștii.

Grecia conduce în topul destinațiilor de vacanță preferate de români și se așteaptă ca și în 2024 lucrurile să stea la fel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând cu acest an, toți cei care merg în concediu trebuie să se intereseze de noile reglementări privind organizarea activității pe plajele turistice, Premierul a prezentat noua inițiativă legislativă într-o postare pe TikTok. Noile reguli sunt menite să asigure ordinea pe plajele din Grecia, de la Marea Mediterană.

Ce prevăd noile reguli

Începând cu acest sezon estival, se vor aplica noile reguli în Grecia. Iar una dintre acestea arată că 70% din plajele Greciei trebuie să rămână libere de șezlonguri. Măsura este necesară pentru a evita situațiile de supraaglomerare, după cum relatează cancan.ro.

Astfel, vor fi desemnate mai multe zone ca fiind protejate. Iar aici proporția spațiilor libere de șezlonguri va fi mai rdiicată. Se va ajunge la 85%. În plus, în zonele sensibile, pentru Grecia, din punct de vedere ecologic, care vor fi marcate ca „plaje de neatins”, șezlongurile vor fi complet interzise.

Premierul grec a precizat că se va impune o distanță de cel puțin patru metri între șezlonguri și linia de coastă. Aceasta pentru a facilita accesul tuturor la mare.

Grecia destinația preferată a românilor

Stațiunile grecești de la Marea Mediterană reprezintă destinația preferată de turiștii români. Anul trecut, în 2023, agenţii de turism au declarat că în multe cazuri au vândut toate pachetele de vacanță înainte de începutul verii.

Veniturile pe care le obține Grecia din turism au înregistrat un record în primele şapte luni din 2023, conform datelor oficiale. Estimările arătau, la începutul anului, un număr de 35 milioane de vizitatori străini.

După Grecia, Turcia a fost a doua destinație preferată de români, iar apoi Bulgaria.