Gogoși cu ciocolată. Rețeta care bate majoritatea deserturilor făcute în casă

Gogoși cu ciocolată. Rețeta care bate majoritatea deserturilor făcute în casăGogoși. Sursa foto: Pixabay

Ce poate fi mai gustos decât o porție generoasă de gogoși? În serile friguroase de toamnă, acest desert poate fi considerat un adevărat răsfăț pentru întreaga familie. Această rețetă se prepară rapid, iar rezultatul final poate surclasa cel mai popular desert din online:ciocolata Dubai.

Gogoși cu ciocolată

Acest deliciu poate fi savurat ca atare sau umplut cu ciocolată albă, neagră sau cremă de fistic. În plus, dacă urmezi toți pașii din rețetă, aluatul va crește, iar gogoșile vor fi pufoase.

Acestea se pot servi calde, însă vor fi la fel de gustoase și a doua zi.

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 500 grame de făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o păstaie de vanilie sau esență
  • 150 grame de zahăr
  • un plic de drojdie
  • un praf de sare
  • 50 grame de unt la temperatura camerei

Pentru umplutură:

  • o tabletă de ciocolată cu lapte
  • 100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Făina se cerne și se pune într-un bol cu pereții înalți. Drojdia se pune în 100 ml de lapte cald, iar deasupra se adaugă o linguriță de făină și una de zahăr. Această maia se lasă la odihnit timp de 7-8 minute.

După ce începe să crească, maiaua se toarnă peste făină împreună cu ouăle.

Gogoși

Gogoși. Sursa foto: Pixabay

În restul de lapte cald se pune zahărul și se amestecă până când acesta s-a dizolvat complet. Peste cele două ingrediente se pune vanilia, sarea și coaja rasă de la o lămâie. Compoziția lichidă se toarnă peste făină și se frământă ușor. Untul topit se încorporează treptat.

Gogoși cu ciocolată

Aluatul se acoperă și se lasă la crescut. După 35-40 de minute, acesta și-a dublat volumul, iar gogoșile pot fi modelate. Se dă formă rotundă, iar fiecare dintre acestea se așează pe hârtie de copt. Ulterior se pun la prăjit în ulei încins. La final, gogoșile pot fi umplute cu ciocolată folosind un poș de patiserie.