Evenimentul Zilei > Justitie > Gigi Nețoiu scapă de închisoare. Va fi eliberat condiționat. Omul de afaceri era condamnat în Dosarul Transferurilor
Gigi Nețoiu scapă de închisoare. Va fi eliberat condiționat. Omul de afaceri era condamnat în Dosarul Transferurilor

Gigi Nețoiu scapă de închisoare. Va fi eliberat condiționat. Omul de afaceri era condamnat în Dosarul Transferurilor

Judecătorul de caz de la Tribunalul Mehedinți a respins, astăzi, recursul procurorilor DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Gigi Nețoiu, luată pe 14 decembrie de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Condamnat în martie 2014 la 3 ani și 4 luni de închisoare, Nețoiu a ispășit un an și 10 luni din pedeapsă. În acest moment, omul de afaceri se află internat în spital, după ce a suferit un atac de cord cu puțin timp înainte să primească decizia favorabilă de eliberare, săptămâna trecută.

"În prezent este internat în Spitalul Municipal Timişoara, la secţia cardiologie", spunea avocatul lui Nețoiu, pe 14 decembrie, când Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a aprobat a treia cerere de eliberare depusă în ultimele luni de omul de afaceri.

A patra eliberare

Nețoiu devine, încă de azi, astfel, al patrulea om eliberat, dintre cei 8 condamnați în Dosarul Transferurilor, după George Copos, Jean Pădureanu și Gică Popescu.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Cristi Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos – trei ani şi opt luni, Mihai Stoica – trei ani şi şase luni, Jean Pădureanu – trei ani şi patru luni şi Gheorghe Popescu – trei ani, o lună şi zece zile.