Evenimentul Zilei > Actualitate > Gigi Becali își face un cadou de vis de ziua lui. Biserica din Pipera e aproape gata
Gigi Becali își face un cadou de vis de ziua lui. Biserica din Pipera e aproape gata

Gigi Becali își face un cadou de vis de ziua lui. Biserica din Pipera e aproape gata

Gigi Becali este aproape să își vadă visul cu ochii. Biserica din Pipera, ridicată în apropierea locuinței sale, ar putea fi finalizată la vară, chiar în preajma zilei sale de naștere.

Gigi Becali își face un cadou de vis de ziua lui! Așa cum a anunțat, miliardarul Gigi Becali visează ca biserica pe care a ridicat-o din banii săi să fie gata până în vară. Ar fi cel mai frumos cadou de ziua lui pe care și-l dorește. Becali este născut pe 25 iunie.

Biserica pe care el și familia sa o ridică în Pipera se află în proximitatea locuinței sale. Lucrările pentru biserica din rondul de la Pipera sunt aproape gata. Față de toamna anului trecut construcția a avansat considerabil, potrivit România TV.

Gigi Becali își face un cadou de vis de ziua lui! Biserica l-a făcut să uite de schitul din Vâlcea

Lucrările au avansat vizibil, iar Becali a fost atât de interesat de această construcție încât nu a mai apucat să viziteze schitul său de suflet din munți. Este schitul unde în urmă cu doi ani, spunea că ar dori să se retragă.

Afaceristul are de gând ca la bătrânețe să se retragă la schitul Pătrunsa din comuna Bărbătești. județul Vâlcea. Aici ar uma să își cumpere teren și sute de oi.

Pentru a ajunge la acel schit afaceristul trebuie să parcurgă mai mult de 3 kilometri pe jos, până în vârf de munte. Becali a vizitat prima dată schitul în 2018 fiindcă aflase de viața grea pe care o duceau călugării în zona respectivă. Ultima dată a vizitat Pătrunsa în 2019.

Le-a adus călugărilor de la schitul din Vâlcea ajutoare de o sută de mii de euro

„Au fost atunci câteva discuţii, în 2018 şi 2019, când domnul Becali a venit la Schitul Pătrunsa. A manifestat interes faţă de terenurile din zonă, spunea că îşi doreşte să se retragă de la Bucureşti la mănăstire, dar că ar avea nevoie şi de teren ca să crească oi. Teren am fi găsit aici. Era şi cred că încă este foarte bun prieten cu stareţul Varsanufie, cel care conducea Schitul Pătrunsa atunci. Acum a fost mutat de acolo. (…) Le-a adus călugărilor ajutoare, alimente, ceva utilaje, de toate, cam de 100.000 de euro din ce ştiu, foarte multe. Atunci le-a promis călugărilor că le va cumpăra o şenilată ca să aibă acces mai uşor spre schit.

Este o zonă de munte mai greu accesibilă, se merge pe jos peste 3,5 km. Din 2019, domnul Becali nu a mai venit la Pătrunsa. A fost la Mănăstirea Frăsinei, unde s-a mutat stareţul Varsanufie. Ar fi fost un lucru extraordinar pentru întreaga zonă dacă domnul Becali s-ar fi retras aici, la Pătrunsa. M-aş fi bucurat enorm! L-am mai căutat de câteva ori, am trimis la clinica dumnealui o fată bolnavă de cancer, localnică din Bărbăteşti. Nu i-au luat absolut nici un leu, au îngrijit-o, încă trăieşte, chiar dacă nu s-a vindecat”, a declarat primarul Constantin Banacu de la Bărbăteşti-Vâlcea, potrivit Click.

Foto: România TV