Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali îl pierde pe Florin Niţă! Portarul de 33 de ani rămâne la Sparta Praga
Gigi Becali îl pierde pe Florin Niţă! Portarul de 33 de ani rămâne la Sparta Praga

Gigi Becali îl pierde pe Florin Niţă! Portarul de 33 de ani rămâne la Sparta Praga

Fostul goalkeeper al formaţiei patronate de Gigi Becali este aproape de a-şi prelungi contractul cu cehii de la Sparta Praga.

Florin Niţă se află la cel de-al patrulea sezon la rând petrecut în curtea grupării din capitala Cehiei, iar conducerea praghezilor a început deja tratativele pentru a obţine o nouă semnătură a experimentatului portar român, ajuns deja la vârsta 33 de ani.     

Chiar dacă Gigi Becali a sperat că Niţă se va întoarce la trupa din bulevardul Ghencea în pauza competiţională din vară, goalkeeperul de 1,84 metri a primit, între timp, o ofertă financiară de nerefuzat din partea şefilor Spartei.

Niţă îşi încheie, la sfârştiul sezonului actual, angajamentul cu formaţia pregătită de tehnicianul Pavel Vrba, dar conducerea Spartei i-a propus o prelungire a contractului pentru încă doi ani de zile. „Negocierile dintre clubul din capitala Cehiei şi experimentatul portar român au început deja. Sparta Praga i-a oferit lui Florin Niţă un contract pe doi ani” au scris jurnaliştii de la publicaţia isport.blesk.cz.

Becali a vrut să-l transfere gratis pe Florin Niță

Gigi Becali, patronul trupei roş – albastre, s-a interesat de situaţia lui Niţă încă din vara trecută. Acesta a aşteptat atunci însă ca portarul originar din Bucureşti să devină liber de contract şi să ajungă gratuit la echipa antrenată de Toni Petrea.

„Florin Niţă poate veni oricând la FCSB. Niţă aparţine familiei noastre. El a spus că nu va veni să joace în România decât pentru echipa noastră. L-au contactat cei de la CFR Cluj, însă a refuzat oferta lor” a precizat, încântat, Becali.

După ce s-a impus în primul unsprezece al ocupantei locului secund din campionatul Cehiei, Niţă are toate şansele să accepte să-şi continue aventura de la Sparta. Deşi titlul pare pierdut şi în acest sezon, în faţa marilor rivali de la Slavia Praga, care s-au distanţat deja în fruntea clasamentului, cu un avans considerabil de 14 puncte, jucătorii Spartei pot obţine biletele pentru tururile preliminare din Champions League. Pentru a evolua în Liga Campionilor, Niţă şi ceilalţi coechipieri ai săi nu trebuie să piardă poziţia a doua din campionat.