Ghici? Care fructe sunt atât de bune, încât ne scapă de COLESTEROLUL RĂU!

Ghici? Care fructe sunt atât de bune, încât  ne scapă de COLESTEROLUL RĂU!

Specialiştii spun că nu ar trebui să ne lipsească din dietă.

Prunele uscate păstrează vitaminele și mineralele, fiind bogate în vitamina C și fier. Astfel, sunt indicate în prevenirea și în tratarea anemiei feriprive, a cărei cauză este lipsa de fier din organism. Și cei care au probleme cu imunitatea pot consuma câte 100 de grame de prune uscate pe  zi.

Scad riscul

O sută de grame de prune conțin 210 mg de potasiu, un mineral esențial pentru o bună funcționarea inimii. Mai multe studii au arătat că potasiul previne hipertensiunea arterială și scade riscul de infract.

Totodată, datorită acidului propanoic pe care îl conțin fibrele insolubile din prune, acestea ajută și la scăderea colesterolului „rău“ din sânge, responsabil pentru unele afecțiuni ale inimii.

De asemenea, ajută la întărirea oaselor, datorită conținutului ridicat de vitamina K, cupru și de bor organic. De aceea, nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor, mai ales după ce trec de menopauză, când densitatea osoasă începe să scadă.

Ne puteți urmări și pe Google News