Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare, deși era condamnat pe viață

Gheorghe Dincă, eliberat din închisoare, deși era condamnat pe viață

Deși este condamnat pe viață, Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal, a fost scos din închisoare, în urma unei erori de proporții a sistemulului penitenciarului Craiova, în care își ispășește pedeapsa.

Gheorghe Dincă, scos din închisoare. Criminalul este condamnat pe viață

Cel care a anunțat că a fost scos din închisoare fără să fie nevoie este chiar Gheorghe Dincă. Nemulțumit că și-a pierdut timpul din cauza autorităților acesta a făcut o plângere împotriva penitenciarului.

Condamnat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, criminalul din Caracal a fost scos din arest și dus de oamenii legii la Curtea de Apel din Craiova pentru a fi judecat într-un proces de furt. Odată ajunși acolo însă, aceștia au descoperit că Gheorghe Dincă nu ar fi trebuit să fie prezent în acea zi, , potrivit Fanatik. Și mai grav este că acesta trebuia să fie scos pentru acest proces abia în luna mai.

Bomba din Dosarul Caracal! Audiere surpriză la Tribunalul Olt

Sursa: arhiva EVZ

Greșeală de proporții la penitenciarul în care este închis Gheorghe Dincă

Eliberarea lui Gheorghe Dincă a fost rezultatul unei erori a aplicației PMSWeb (Prisoner Management System on Web). Acesta este același sistem pentru care Autoritatea Națională a Penitenciarelor a cheltuit peste un milion de euro, informează Profit.ro. Prin urmare, deoarece tehnologia este încă în stadiul incipient, criminalul nu a obținut avantajul dorit și plângerea sa împotriva conducerii penitenciarului a fost respinsă!

Ne puteți urmări și pe Google News

Condamnat pe viață pentru crimele de la Caracal

La data de 30 mai 2023,  Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, violul și omorul a două tinere, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani). Astfel, la patru ani de la săvârșirea crimelor, a primit pedeapsa pe care o merita. Este maximul prevăzut de lege, pentru omor calificat, trafic de persoane, viol și trafic de minori.

Monstrul din Caracal” trebuie să mai plătească daune morale de aproape 700.000 de euro și cheltuieli judiciare în valoare de 750.000 de lei.