Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest disperat al unei femei. A fost salvată de la moarte de jandarmi
Gest disperat al unei femei. A fost salvată de la moarte de jandarmi

Gest disperat al unei femei. A fost salvată de la moarte de jandarmi

Un gest disperat al unei femei i-a alertat pe jandarmi care au reușit să o salveze de la moarte. Ea amenința că se aruncă de pe un bloc cu zece etaje cu un cățel în brațe. Incidentul care se putea încheia cu o tragedie i-a șocat pe locuitorii din Drobeta Turnu Severin.

Incident șocant în Drobeta Turnu Severin acolo unde un gest disperat al unei femei a fost la un pas să se încheie cu o tragedie.

Femeia amenința, marți după amiază, că se aruncă de pe un bloc cu zece etaje, din zona Autogării.

Norocul ei a fost un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Mobil care au sesizat, la timp, gestul sinucigaș al femeii și au salvat-o de la moarte.

„Colegii noștri și-au dat seama că este o situație în care minutele sunt esențiale și au acționat, ca de fiecare dată, rapid și în echipă.

Trei dintre ei au rămas  jos, încercând să vorbească cu femeia, care spunea că se aruncă de pe bloc, solicitând tototată sprijin prin dispeceratul unității, de la poliție și pompieri”, a transmis Jandarmeria Română.

Gest disperat al unei femei. A fost salvată de la moarte de jandarmi

Unul dintre jandarmi a urcat rapid pe acoperișul blocului. În momentul în care ajuns lângă ea, a observat că femeia avea un cățel în brațe și era foarte agitate.

Femeia amenința că  se aruncă de pe bloc din cauza unor probleme personale.

„Prezența de spirit a jandarmului si dialogul cu aceasta, au determinat-o să se îndepărteze de marginea acoperișului și să renunțe la gestul necugetat”, a precizat Jandarmeria Română.

Încet, încet, jandarmul care s-a urcat pe bloc a convins-o pe femeie să meargă cu el.

Cei doi au coborât, apoi, în siguranță de pe bloc.

Imediat, femeia a fost preluată de un echipaj SMURD și  condusă la Spitalul Județean pentru investigații suplimentare

În timpul intervenției jandarmilor,la fața locului au ajuns polițiștii și pompierii, pentru a acorda sprijin.

Salvat de trupele SIAS

O altă tragedie a fost evitată, pe 16 aprilie, în București.

Un bărbat cu un copil în braţe a ameninţat că se aruncă de la etajul 9 al unei clădiri din  Cartierul Drumul Taberei, Sectorul 6 al Capitalei.

Bărbatul a apelat la gestul extrem s-a ajuns după ce s-a despărţit de concubina lui, care este şi mama micuţului în vârstă de 4 ani şi 4 luni.

În cele din urmă, negociatorii de la echipa trupelor de intervenție SIAS a Poliției Române a reușit să îl convingă să renunț la gestul sinucigaș și l-a salvat de la moarte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.