Evenimentul Zilei > Social > Germanii și francezii refuză un anumit vaccin. Dezastrul se amplifică în UE
Germanii și francezii refuză un anumit vaccin. Dezastrul se amplifică în UE

Germanii și francezii refuză un anumit vaccin. Dezastrul se amplifică în UE

Dezastrul imunizării se ampifică în UE, pentru că mulți refuză un anumit vaccin. Presa engleză pune acest lucru pe seamaa declarațiilor liderilor din cele două țări că acest vaccin ar fi „cvasi-ineficient”.

Germanii și francezii refuză un anumit vaccin, Sunt mii de oameni care nu se prezintă în mod deliberat să se imunizeze, dacă vaccinarea se face cu serul produs de AstraZeneca și Oxford.
Numai 150.000 din cele 1,5 milioane de doze de vaccin au fost folosite vineri în Germania. Cotidianul britanic Daily Mail susține că de vină sunt politicienii.
„Politicienii din întreaga Europă, inclusiv Emmanuel Macron au declarat că vaccinul este „cvasi ineficient” în rândul persoanelor care au peste 65 de ani. Asta în ciuda unor date minime care să susțină acest lucru și a faptului că autoritățile sanitare au aprobat utilizarea lui”, scrie Daily Mail.


UE se destramă sub ochii noștri. De ce a eșuat programul de vaccinare


Acum liderii îi îndeamnă pe oameni să se imunizee cu serul respectiv, mai ales că vaccinarea merge extrem de prost în UE. Germania și Franța au vaccinat până acum numai șase la sută din populație, comparativ cu Marea Britanie care a atins peste 26 la sută,

Germanii și francezii refuză un anumit vaccin

La Berlin, centrele de vaccinare Tegel, care oferă numai vaccinuri AstraZeneca, spun că numai 200 de persoane, din cele 3.800 programate zilnic, se prezintă pentru vaccinare, scrie The Times.

În Franța, lucrătorii din domeniul sănătății au refuzat, de asemenea, vaccinul după comentariile lui Macron t cu privire la eficacitatea acestuia.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccionul Oxford AstraZeneca pentru toți adulții, dar Germania a decis că nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Germanii și francezii refuză un anumit vaccin. Autoritîțile susțin că vaccinul e sigur și eficient

Acum se fac apeluri în toată Europa pentru ca vaccinul respectiv să fie oferit oricui îl dorește, astfel încât dozele să nu fie irosite.

Karl Lauterbach, epidemiolog și deputat social-democrat din Germania, a declarat: „Cabinele de vaccinare sunt gata, vaccinul există și echipele de vaccinare la fel.


Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant


Dar vaccinul rămâne neutilizat, deoarece nu se prezintă suficiente persoane pentru programare. Aceasta este o situație absurdă și insuportabilă.

Primarul Berlinului, Michael Muller, a amenințat că va trimite oameni la coada listei de vaccinare dacă refuză jabul Oxford în favoarea celui dezvoltat de Pfizer.

„Nu voi permite ca zeci de mii de doze să stea pe rafturile noastre în timp ce milioane de oameni din toată țara așteaptă să fie imunizați”.

Germanii și francezii refuză un anumit vaccin. E eficace?

La rândul său, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a susținut, de asemenea, vaccinul respectiv, airmând că este un „privilegiu” să i se ofere o injecție cu vaccinul britanic, care este „sigur și eficient”.

Alte țări, inclusiv Spania, Ungaria, Suedia și Norvegia, au sugerat, de asemenea, că nu vor imuniza persoanele de peste 65 de ani cu acest vaccin.

Oamenii de știință recunosc că există o lipsă de date care să demonstreze definitiv că vaccinul funcționează pentru persoanele în vârstă, dar datele pe care le dețin sugerează că nu îi afectează mai puțin decât pe cei mai tineri, la care s-a dovedit că previne Covid-19.

Premierul britanic Boris Johnson a spus anterior că nu este îngrijorat de declarațiile care vin din țărilor europene, adăugând că autoritatea de reglementare din Marea Britanie a „clarificat” că vaccinul este „foarte bun și eficientă”, scrie Daily Mail.

Donald Trump iese la atac. Fostul președinte pregătește revoluția