Evenimentul Zilei > Actualitate > George Copos, din nou în boxa acuzaţilor. Loteria 2 s-a amânat pe 9 aprilie
George Copos, din nou în boxa acuzaţilor. Loteria 2 s-a amânat pe 9 aprilie

George Copos, din nou în boxa acuzaţilor. Loteria 2 s-a amânat pe 9 aprilie

Fostul şef al Rapidului nu a fost adus la Tribunal în dosarul Loteria II. Procesul s-a amânat pentru 9 aprilie deoarece nu a sosit în instanță rezultatul unei expertize.

Procesul s-a amânat încă de la prima oră, deoarece nu a sosit rezultatul unei expertize dispuse de fostul judecător care a avut în administrare dosarul. Condamnatul George Copos nu a fost adus din arestul de la Rahova, în boxa acuzaţilor de la Tribunalul Bucureşti în dosarul Loteria II. El,  Camelia Voiculescu dar şi fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș sunt acuzați de manipularea pieței de capital.
Expertiză tardivă
După aproape patru ani de proces, judecătoare Ana Otilia Bomboș de la Tribunalul București a decis să facă mai multe adrese pentru a se lămuri dacă există sau nu experți pe piața de capital. desemnați experți pe piața de capital. În măsura în care se regăsesesc astfel de specialiști, în urma unei expertize, analizând dosarul și probele procurorilor, ei ar trebui să se pronunțe dacă Gheorghe Copos a manipulat piața de capital. Odată cu desființarea unei secții penale, cauza a fost repartizată unui alt magistrat.
Prejudiciu de 600 mii de dolari
Camelia Voiculescu este judecată pentru acuzaţia de manipulare a pieţei de capital, după ce l-ar fi ajutat pe George Copos să achiziţioneze acţiuni Ana Imep. 600 de mii de dolari este suma pentru care George Copos, şefa trustului Intact, Camelia Voiculescu, au ajuns în instanţă în dosarul Loteria 2. Ei au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA, alături de alţi zece inculpaţi, pe 29 decembrie 2008, pentru un prejudiciu de 600.000 de dolari.