Evenimentul ZileiPoliticaGeneralul (r) Silviu Predoiu și-a dat demisia din partid

Generalul (r) Silviu Predoiu și-a dat demisia din partid

Generalul (r) Silviu Predoiu și-a dat demisia din partid
Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE și de cinci ori director interimar al serviciului, a anunțat public că și-a dat demisia din partidul PRO România. Decizia nu a fost una ușoară, mărturisește generalul.

“Atunci când am decis sa mă înrolez într-o formațiune politică am considerat corect, având în vedere statutul meu anterior, să îmi asum public aceasta decizie, printr-o postare pe Facebook. Au fost puțini cei care atunci m-au încurajat. 

De asemenea, imediat după rezultatul foarte slab înregistrat în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, am fost primul membru al conducerii partidului care, tot public, anunța că rămâne în partid pentru a contribui la schimbarea modului în care se face politică în țara noastră. De data aceasta, numărul celor care mi-au trimis susținerea lor a fost sensibil mai mare.

Astăzi, la 15 luni de la înregistrarea cererii de adeziune, am hotărât, nu cu ușurință, să mă retrag din partid și, dacă nu din alte motive, atunci doar și numai pentru simetrie îmi pare potrivit să o comunic și public. Nu știu care va fi reacția dvs de această dată, dar vom afla împreună”, a scris generalul (r) Silviu Predoiu pe Facebook.  

Ce se ascunde în spatele demisiei

Fostul șef SIE nu a expus, concret, motivele pentru care a decis să urmeze acest demers, însă a subliniat că sunt aceleași ca cele care-i determină pe unii cetățeni să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica.

“Motivele concrete pentru decizia mea (…) le-am prezentat în demisia depusă, iar ele au o relevanță redusă pentru cei mai mulți dintre dvs. Fiecare zi dintre cele petrecute în partid a fost, însă, o experiență în sine, iar toate la un loc m-au ajutat să înțeleg mai bine cum arată din interior „lumea celor ce vor să conducă lumea”.

Am întâlnit în partid, la centru și în teritoriu, oameni minunați, sinceri, onești, altruiști, aduși acolo de dorința sinceră de a face ceva pentru ceilalți, pentru comunitate. Lor vreau sa le mulțumesc pentru modul în care m-au primit și să le cer iertare dacă gestul meu îi surprinde și nedumerește.

Am întâlnit și persoane pe care nu aș fi dorit să le cunosc, oameni mici, însă cu ambiții uriașe, animați doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii.

Dar asta este, la urma urmei și partidele, sau poate mai ales acestea, sunt reproduceri la scara ale societății din care se nasc, cu toate meritele și tarele acesteia, iar formațiunea în care am ales să activez nu face excepție. 

În fapt, cred că motivele pentru care plec din acest partid sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulți dintre cunoscuții mei să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. Dar chiar și așa, după toate lecțiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei. Pentru că politica este despre noi, politica sau mai ales felul în care se face aceasta ne influențează profund viața, iar criza prin care trecem ne arată mai mult ca niciodată cât de importantă este coerența politicilor publice și, în primul rând,  calitatea oamenilor care le promovează. Iar dacă vrem cu adevărat să schimbăm în bine viața noastră și a celor din jurul nostru, trebuie să ne implicăm”, a explicat Silviu Predoiu. 

Teama de eșec este mai dăunătoare decât înfrângerea

Generalul în rezervă evidențiază că nimic nu se câștigă așteptând, iar teama de eșec este mai periculoasă și mai dăunătoare decât înfrângerea în sine.

“Am învățat în ultimele 15 luni, privind și ascultând, multe lucruri noi, atât din categoria de „așa da” cât și din cea de „așa nu”.  Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică și cum nu ar trebui să arate un partid. Nu am putut încă să aflu suficient de multe despre cum ar trebui să fie lucrurile în politică, dar nu voi renunța până nu reușesc. 

Cineva spunea că ești învins nu atunci când cazi, ci doar atunci când refuzi sa te ridici. Eu mă ridic și m-aș bucura dacă între dvs vor fi cât mai mulți care vor face același lucru”, a conchis generalul Silviu Predoiu. 

 


Accesează: