Generalul Dumbravă, în fața sediului poliției: „Vi se pare că pozez în victimă?”

Generalul Dumbravă, în fața sediului poliției: „Vi se pare că pozez în victimă?” Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Generalul Dumbravă a ajuns luni în fața polițiștilor pentru a semna controlul judiciar. La ieșire, acesta a spus jurnaliștilor că nu știe nimic despre evoluția anchetei în cazul dosarului în care este anchetat.

Generalul Dumbravă, despre mersul anchetei

Dumbravă, omul din spatele caracațiței în care este implicat și Florian Coldea, a fost întrebat la ieșire despre posibilitatea ca și alți politicieni să fie implicați în acuzațiile de corupție.

Acesta a spus că „dacă sunt astfel de oameni, să meargă la DNA. Sau DNA-ul să...”.  Mai mult, generalul în rezervă declarat că nu poate oferi informații despre mersul anchetei, replicând jurnaliștilor: „De unde să știu care e mersul anchetei”.

La întrebarea dacă a mai fost chemat la DNA, generalul Dumbravă a refuzat să răspundă, explicând că „asta este o întrebare din dosar și nu pot să spun. Sunt convins că veți afla înaintea mea când voi fi chemat la DNA și atunci veți fi acolo”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spune despre legătura cu primarul din Rovinari

Generalul Dumbravă a fost întrebat, de asemenea, de către jurnaliști despre legătura sa cu primarul din Rovinari. Dar generalul în rezervă a respins speculațiile, subliniind că „datele din dosar au ajuns în presă, și până la proba contrarie, ce s-a scurs până acum din dosar are valoare de adevăr absolut”.

Cu privire la un eventual contract între Dumbravă și Robert Filip, contract care ar fi fost ulterior reziliat, generalul a reiterat că nu poate furniza detalii din dosar:

„Mă întrebați să dau date din dosar și am zis că nu am cum să vă dau date din dosar”. El a încheiat conversația cu o notă de sarcasm: „Vi se pare că eu pozez în victimă? Nu sunt o victimă”, a explicat generalul Dumbravă.

Generalul în rezervă Dumitru Dumbravă a fost șef al Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii. Acum, Dumitru Dumbravă, alături de Florian Coldea, fostul număr doi din SRI, este acuzat de DNA de trafic de influenţă, după denunţul omului de afaceri Cătălin Hideg, potrivit realitatea.net.