Dosarul Coldea. Generalul Dumbravă aștepta trecerea alegerilor pentru a „racola” noi decidenți politici

Dosarul Coldea. Generalul Dumbravă aștepta trecerea alegerilor pentru a „racola” noi decidenți politici Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Una dintre interceptările aflate la dosarul de trafic de influență al rețelei Coldea este cât se poate de relevantă. Din dialog, reiese clar cum generalul Dumbravă avea strategia pregătită pentru racolarea unor decidenți politici din noile administrații și guvernul rezultat după alegeri.

În Ordonanța procurorului DNA se consemnează o probă a traficului de influență exercitat de rețeaua Coldea. Afirmațiile generalului în rezervă Dumitru Dumbravă, „nea Mitică” pentru unii care-i făceau jocul este elocvent.

Coldea la DNA. Foto: agerpres

Florian Coldea la DNA mai 2024 Sursa Foto: Captură Video

„Extrem de relevante sub aspectul naturii reale a serviciilor prestate de către Florian Coldea, Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru – Florel, aceea de trafic de influență atât în legătură cu justiția, cât și în legătură cu mediul de afaceri și administrația publică, sunt discuțiile dintre martorul denunțător și Dumitru Dumbravă:

„(...)D.D: Acum eu vă mai spun o chestiune. Orice am putea să facem, să aranjăm acum, în perioada asta …[neinteligibil]… e sfârșit de epocă. Se va schimba, se vor schimba multe în administrație. Se vor schimba adică…credeți-mă! Două, trei luni de zile, mai strângeți din dinți. O să mai… se ducă la vale. După ce se stabilizează lucrurile pe administrație, după aia știm cu cine vorbești: ministru, secretar de stat. E altă treabă. Credeți-mă!

Ne puteți urmări și pe Google News

H.R.C.: Bun! Și atunci…

D.D:  În administrația locală… altfel… vorbim acuma… Deci eu vă spun că am văzut filmul. Vorbim acuma pe nișa asta, batem palma, facem, primim promisiuni că nu știu ce.

T.D.V.: Nu se face …[neinteligibil]…

D.D: Și după ce se termină alegerile și se reface structura, osatura statului… trebuie să o luăm fix de la zero și avem un mare handicap, pentru că venim: „A! Păi voi ați fost cu… ăialalții!”.

T.D.V.: Exact! (...)”

Faptele pentru care este inculpat generalul Dumitru Dumbravă

„Faptele numitului Dumbravă Dumitru, comise în stare de coautorat cu numiții Coldea Florian și Trăilă Doru - Florel și cu sprijinul numitului Tocaci Dan – Victor, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de influență prev. de art.291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 și constau în aceea că, în calitate de membru al unei „echipe” ce pretinde că poate influența actul de justiție și chiar să îl controleze și în condițiile în care, încă din anul 2019, a fundamentat împreună cu ceilalți coautori un mod de operare, prin încheierea unui contract cadru de consultanță între S.C.P. „Doru Trăilă și Asociații” și SC Wise Line Consulting SRL (fostă Intell Cube Consulting SRL) și a unui contract de consultanță generală între SC Wise Line Consulting SRL (societate controlată de către Dumbravă Dumitru) și SC Strategic Sys SRL (societate controlată de către Coldea Florian) pentru a ascunde legătura între beneficiarul serviciilor pretins a fi de asistență juridică și numiții Coldea Florian și Dumitru Dumbravă”.