Gaură serioasă în profitul BCR

Gaură serioasă în profitul BCR

Banca a avut anul trecut un profit de circa 136 de milioane de euro, cu 37% mai mic decât în 2006. Profitul net al BCR a fost de 491,8 milioane de lei, în scădere cu circa 37% faţă de rezultatul înregistrat în 2006 - 782,9 milioane de lei, potrivit datelor înaintate de bancă acţionarilor. Acestea sunt rezultate înregistrate numai de bancă, nu de grupul BCR, potrivit standardelor româneşti de contabilitate. Profitul grupului BCR, care mai includea şi două societăţi de asigurări, societatea de leasing, Anglo-Romanian Bank, a fost de 924,8 milioane de lei, în creştere cu 22,3%, potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară.

Potrivit standardelor româneşţi de contabilitate, banca a înregistrat creşterea veniturilor din dobânzi, comisioane, titluri, operaţiuni financiare. În schimb, rezultatul negativ obţinut din corecţiile făcute asupra creanţelor şi a provizioanelor s-a adâncit de la 290 de milioane de lei la peste 693 de milioane de lei. Provizioanele constituite sunt vărsate în profitul băncii pe măsură ce creditele pentru care au fost constituite îi sunt returnate.

În 2007, banca, dar şi celelalte subsidiare au suportat şi „costurile de restructurare şi transformare consistente“, potrivit comunicatului remis cu prilejul anunţării rezultatelor grupului financiar.

Dividende: 370 de milioane de lei BCR va plăti acţionarilor dividende în valoare de aproape 370 de milioane de lei, mai precis 0,46678484 lei pe acţiune. Valoarea dividendelor reprezintă 40% din profitul net stabilit prin aplicare standardelor internaţionale de raportare financiară, nivelul minim prevă zut în actul constitutiv al băncii. SCHIMBARE DE ŞEFI

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedinte nou la BCR din iulie

Manfred Wimmer, actualul preşedinte executiv al BCR, va fi înlocuit în iulie de Dominic Bruynseels, până de curând director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, a anunţat banca ieri. Noul preşedinte al BCR a lucrat 27 de ani la Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat funcţia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail şi Corporate Banking Global în Pieţe Emergente.

Bruynseels se va alătura conducerii BCR de la 1 mai, dată de la care va fi consilier al Comitetului Executiv. El va prelua conducerea efectivă a băncii după ce primeşte aprobarea BNR. Manfred Wimmer a fost numit preşedinte interimar al băncii la 1 decembrie 2007, în locul lui Nicolae Dănilă.