Patru moduri de a găti un ou fără ulei

Patru moduri de a găti un ou fără ulei Sursa foto: 23792561 © Benbro | Dreamstime.com

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și ea ar trebui să fie una bogată. Mulți aleg să servească ouă în diverse combinații, însă nu știu decât două rețete: fierte sau prăjite. Există mai multe moduri de a prepara un ou fără a folosi ulei, pentru o masă cât mai sănătoasă.

Din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate să mănânce sănătos, iar la micul dejun preferă ouăle fierte, pentru a evita uleiul. Prepararea lor într-un mod sănătos poate aduce un plus de proteine. Puțini sunt cei care știu că pot găti un ou în patru moduri diferite, fără a folosi ulei.

Cea mai cunoscută este oul fiert. Cel mai simplu de obținut este cel moale, dar el are și mai multe beneficii comparativ cu cele fierte foarte tare. Un astfel de ou se face extrem de ușor. Pune apă la fiert într-o cratiță, iar când dă în clocot pune ouăle și lasă-le două minute.

Alte trei moduri în care poți găti un ou

O variantă pentru un mic dejun sănătos sunt ochiurile fără ulei. Acestea pot fi pregătite cu ajutorul unei tigăi de teflon foarte încinsă, în care puneți ouăle. Acoperiți cu un capac și lăsați-le pentru maxim trei minute. Gălbenușul va rămâne moale și nu își va pierde proprietățile nutritive. El este considerat o proteină de cea mai bună calitate dacă este gătit corect.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ochiuri fără ulei

Sursa: captură video, TikTok

O altă variantă de a face ochiuri este să le fierbeți în apă. Puneți apă la fiert într-o cratiță, iar atunci când clocotește dați focul la mic. Spargeți oul într-o ceașcă pe care o introduceți apoi în apa clocotită. Albușul va fierbe, iar gălbenușul va rămâne moale, dacă nu lăsați oul prea mult timp la fiert.

Cuiburi de ouă este o altă rețetă sănătoasă, ușor de făcut. Aveți nevoie de două ouă, sare și puțină brânză sărată, rasă mărunt. Puneți cuptorul la încălzit la 200 de grade și pregătiți o tavă cu hârtie de copt. Separați albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat spună și se amestecă cu brânza. Puneți albuşul în tavă, faceți o gaură în mijloc şi ţineți la cuptor 3-5 minute. Scoateți tava şi puneți în mijloc gălbenuşul de ou. Mai lăsați 3 minute, apoi le scoateți. Pentru persoanele care doresc un gust mai deosebit, pot pune peste ou puțin coriandru verde, potrivit retetesivedete.ro.