Toate trucurile pentru a face șnițelul perfect

Toate trucurile pentru a face șnițelul perfect Sursa foto: Pixabay

Cu siguranță șnițelul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. De cele mai multe ori acesta este gătit după rețeta clasică în care se folosește oul și făina. Există însă și alte variante prin care poți obține din tradiționalul șnițel un preparat sofisticat ideal pentru mesele festive.

Șnițelul este preparatul ideal pentru cei mici, dar și pentru mesele în familie, deopotrivă. De altfel, acesta nu lipsește din gustarea românilor de la mesele de sărbătoare sau chiar de la evenimente precum nunți sau botezuri.

Conform rețetei tradiționale, carnea este frăgezită și ulterior trecută prin făină și ou. Șnițelul se prăjește în ulei și poate fi consumat atât cald cât și rece. Dincolo de această rețetă clasică de pregătire a șnițelelor există și alte variante prin care poți obține un preparat de-a dreptul sofisticat.

Șnițelul parizian, pufos și aspectuos

Șnițelul parizian este în mod cert ideal pentru mesele festive mai ales datorită aspectului. Rețeta prevede trecerea cărnii fragede de două ori prin făină și ou. Repetând acest proces, se obține o crustă pufoasă în timpul prăjirii.

Ne puteți urmări și pe Google News
Metodele simple prin care poți pregăti șnițele delicioase

Șnițel vienez, Sursa: Captură foto

O variantă mult mai rapidă de pregăti șnițelul este prăjirea acestuia în aluat pentru clătite. Se amestecă oul cu făina și laptele până se obține o compoziție omogenă, densă. Carnea frăgezită se trece ulterior prin acest aluat și se prăjește în ulei încins.

Metoda Orly de pregătire a șnițelelor nu este atât de populară în țara noastră. Totuși, gustul acestui preparat este unul absolut delicios. Varianta Orly presupune adăugarea în compoziția lichidă pentru șnițele a berii în loc de lapte. Aluatul este de asemenea asemănător celui de clătite.

Una dintre cele mai îndrăgite variante de șnițel este în mod sigur cel vienez. Pentru pregătirea lui se folosește carnea de vită. Aceasta trebuie frăgezită în prealabil și ulterior îmbrăcată în ou, făină și pesmet. Șnițelul vienez are întotdeauna o crustă crocantă, delicioasă. Mai mult, acest preparat trebuie sa aibă conform tradiției, o dimensiune mai mult decât generoasă.

Dincolo de metoda aleasă pentru pregătirea șnițelului, este imperios necesar ca pasul de frăgezire a cărnii să nu fie omis. De altfel, sarea și piperul trebuie să fie adăugate direct pe carne și nu în amestecul de ou cu făină.