Covridog sau „mumiile vesele”. Cea mai răspândită rețetă americană

Covridog sau „mumiile vesele”. Cea mai răspândită rețetă americană Sursa foto: https://retetesivedete.ro/

Covridog sau „mumiile vesele” este o rețetă americană extrem de răspândită în lume. Nu este altceva decât o gustare care te ademenește cu aspectul rumen şi gustul inconfundabil.

Covridog sau mumiile vesele. Covridogul este un cremwurst învelit într-un aluat de covrig. Covridogii cu aluat pufos serviti simpli, cu mustar sau ketchup sunt delicioşi pentru micul dejun sau cină. Crenvurștii în aluat se fac foarte usor, iar pentru această rețetă puteți folosi crenvurști de porc, pui sau curcan.

Dacă până nu demult era un preparat culinar pe care-l mâncau cel mai adesea americanii și englezii, în ultima perioadă a început să fie prezent și pe masa europenilor.

Covridog sau mumiile vesele. Cea mai răspândită rețetă americană

Într-un înveliș pufos și cald se ascunde o surpriză sățioasă: un crenvurști proaspăt ce-ți va potoli foamea. Pe deasupra s epun semințe de susan. Hot-dogul clasic a rămas puțin în urmă, de când s-a impus un preparat culinar extrem de gustos. E vorba de „mumiile vesele”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mumiile vesele” nu e doar un preparat extrem de gustos, dar și foarte aspectuos. Se pregătește foarte repede și toată lumea va fi plăcut impresionată.

Covridogi sau mumii vesele - ingrediente

  • 5 crenvurști,
  • 250 g făină,
  • sare,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 25 g unt,
  • 8 g drojdie uscată,
  • 150 ml lapte,
  • 2 linguri cu ketchup,
  • 50 g cașcaval ras.
  • Pentru decor mai aveți nevoie de ½ linguriță cu smântână, gălbenuș pentru uns şi susan.

 

Covridog sau mumiile vesele. Cea mai răspândită rețetă americană

Cerneți făină pentru a scăpa de eventualele impurități și amestecați cu drojdie, sare și zahăr. Turnați laptele într-o cratiță, puneți untul și încălziți compoziția la foc mic, până ce untul se va topi. Luați vasul de pe foc și adăugați oul. Turnați acum și laptele și amestecați cu o lingură.

Când aluatul începe puțin să se întărească, începeți să frământați cu mâna. Un aluat perfect este cel care nu e lipicios, dar moale. Ungeți cu ulei un bol, apoi puneți aluatul, acoperiți cu folie alimentară și un prosop și puneți la loc cald. Se va lăsa în acest loc o oră, până când veți vedea că și-a dublat volumul.

De ce se numește mumie

Întindeți aluatul cu sucitorul, ungeți blatul cu ketchup, puneți cașcaval și tăiați blatul sub formă de fâșii. Fiecare crenvurst va fi învelit în acestea fâșii, în așa fel încât să semene cu o mumie. Fâșiile de aluat le veți putea rula sau le puteți împleti. Puneți produsul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți cu folie alimentară și lăsați în jur de 20 de minute.

Ungeți apoi cu gălbenuș și presărați cu semințe de susan. Introduceți tava în cuptor și lăsați aproximativ o jumătate de oră. După ce scoateți din cuptor, lăsați puțin să se răcească și faceți mumiilor ochi, folosind smântână.

Sursa: retetesivedete.ro.