Gala Performeri din Sănătate. Florin Cujbă: "Există trei legi simple: mișcare, alimentație, odihnă"

Gala Performeri din Sănătate. Florin Cujbă: "Există trei legi simple: mișcare, alimentație, odihnă"

Florin Cujbă este o figură. Nu numai că iubește sportul și știe să îi învețe și pe ceilalți cum se face cu cap, dar, între timp, a devenit și un om de afaceri de succes. Bineînțeles, și asta e legată tot de sport.

Florin Cujbă a absolvit programul de Masterat “Management și Marketing în Sport” din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport. Ulterior, în 2013, a absolvit programul “Master in Fitness Business”, la Birmingham UK, iar în 2015 a parcurs cursurile de Leadership și Executive Coaching ICF Canada (International Coach Federation). Florin Cujbă practică meseria de trainer și coach încă din 2004.

Înainte de toate, Florin Cujbă este pasionat de Fitness până în măduva oaselor, iubește mișcarea și are un deosebit respect față de acest fenomen, respect ce, spun el, îl obligă să ajute la dezvoltarea lui în România. Cujbă a creat și metodele „Eleven” și „Body Balance” și a lucrat și ca antrenor personal cu peste 1000 de solicitanți, atât online, cât și offline.

Florin Cujbă a urcat pe scena Galei noastre, a ridicat premiul și a declarat: "Sunt onorat să intru în posesia acestui premiu din calitate de antreprenor. Vreau să mulțumesc, în primul rând, echipei care își pune zilnic expertiza în slujba pacienților. Mulțumesc că sunteți alături de mine, că împărtășim aceleași valori și că am îmbunătățit viața a mii și mii de pacienți până acum."

Pentru sănătate

Florin spune că, pentru o viață sănătoasă, este imperios necesar să respectăm trei legi simple: mișcare, alimentație, odihnă.

Aceasta garantează un stil de viață echilibrat. Bineînțeles, aici putem adăuga și emoționalul, dar și conexiunea cu natura. ”Fie și dacă vorbim doar de a ne face timp pentru o plimbare în parc, nu neapărat pentru drumuri mai departe de casă, la munte sau într-o vacanță la mare. Însă bazele au fost, sunt și vor rămâne cele 3 enumerate mai sus, fără de care nu am putea construi mai nimic”, completează cunoscutul trainer.

”Orice program complet de îmbunătățire a stilului de viață trebuie sa conțină niște etape foarte bine definite. Așa cum spuneam, primul pas ar fi o evaluare inițială posturală pentru a identifica dezechilibre de postură, deficiențele de tip cifoză, scolioză sau lordoză și a elimina pe cât mai mult posibil aceste aspecte. Pe care, dacă nu le rezolvi te pot accidenta mai târziu și chiar opri din proces. După acest pas este important să evaluezi nutriția”, declară Cujbă.

Clar, fără o nutriție de calitate nu vom putea vedea rezultate de nici un fel, dar este foarte important sa accesezi un tip de mișcare care ți se potrivește.

”Pentru început, „mersul pe jos, face piciorul frumos” este un proverb foarte corect. Însă nu este de ajutor doar atât și nu doar sporadic. Poți face drumeții la munte, poți merge cu bicicleta, alerga în parc, dar și face programe online gratuite de mișcare pentru diferite grupe musculare”, precizează trainerul.

Trainer și antreprenor

Cu o experiență fabuloasă, era și păcat ca Florin Cujbă să nu pună bazele și a unui sistem complex dedicate sănătății și mișcării. Așa a apărut Centrul Optimize Body Center (O.B.C.), centru este specializat în servicii de Recuperare Medicală, Fitness și Nutriție. Specialiștii de la La Optimize Body Center se concentrează pe om și pe context. Aici se dezvoltă soluții concentrate întotdeauna pe explorarea, înțelegerea și impactul pozitiv asupra stilului de viață al celor ce vin acolo.

Interesant, 57% dintre clienții O.B.C. sunt din mediul corporate, cu o experiență anterioară consistentă, iar peste 80% dintre ei au ales să continue alături de O.B.C. și în 2023, ceea ce vorbește de la sine despre succesul afacerii construite de Florin Cujbă. Ideea O.B.C. a pornit în 2013, atunci când Cujbă a realizat că majoritatea celor cu care lucra aveau diferite probleme de postură, dureri articulare de coloană sau membre, probleme cu kilogramele și așa mai departe. În acel moment, Florin avea numai două opțiuni: fie să se specializeze în recuperare medicală și nutriție, fie să colaboreze cu alți specialiști/centre care să îl ajute în direcțiile mențio