Românii sunt cel mai cusurgiu popor european spune, convins, Mihai Găinușă. Mai mult, realizatorul recunoaște că de această meteahnă nu au fost ocoliți nici prietenii lui, Codruț Kegheș și Octavian Păscuţ, și nici el.

De astăzi, de la 22.30, la Prima TV debutează „Cusurgiii”, emisiunea cu Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş, Octavian Păscuţ, Oana Ioniţă, Marius Popa & Co în prim plan, personaje cunoscute în divertismentul autohton și foști „cârcotași” până acum ceva timp.

Colegi și prieteni

Despre ce vom vedea la „Cusurgiii” și de ce merită să umărim în emisiunea a vorbit Mișu Găinușă. „Ideea îmi aparține, dar proprietarii denumirii vom fi toți trei: Codruț, Mistretzu și cu mine. Suntem noi cusurgii, dar suntem și prieteni. Eu cred că stilul este omul însuși. «Cusurgiii» este o emisiune de autor, nu de actor”, explică realizatorul emisiunii de la Prima TV.

„ Cum sunt românii”, îl întreb pe Mișu Găinușă ? „Suntem cel mai cusurgiu popor european. Noi râdem de lenea grecilor, dar și de hărnicia nemților. Cea mai mare problema e că râdem și unii de alții”, spune Găinușă.

Vrea să repare cusururile

De astăzi îi vom întâlni pe „Cusurgii” la mall, în parc sau la gară, iar Mișu ne asigură că nu vor scăpa din vedere nici Palatul Parlamentului, unde se dezbat cele mai fierbinţi teme politice.

În emisiune „avem reportaje sociale, interviuri cu personalități, dar și cu oamenii de pe stradă. O să ne și distrăm cu ceva personaje inventate. Dar scopul emisiunii e de a arăta cusururile lumii, dar și de a le repara. Totul în stilul nostru binecunoscut”, spune Mihai Găinușă. „Avem în toată ţara o gaşcă de corespondenţi iscusiţi, care vor face reportaje speciale pentru emisiunea de la Prima TV”, adaugă el.

Cum despărțirea dintre Șerban Huidu și Mihai Găinușă a venit pe neașteptate și a ținut, în urmă cu puțin timp, prima pagină a ziarelor, l-am întrebat pe Mișu dacă regretă plecarea din „Cronica Cârcotașilor” și dacă va mai fi posibilă colaborarea cu vechii colegi. „De două ori nu”, a punctat, categoric, Mihai Găinușă.