Gabriela Firea, despre cazul jurnalistei care ar fi fost agresată: „Nu înseamnă nu”

Gabriela Firea, despre cazul jurnalistei care ar fi fost agresată: „Nu înseamnă nu” Gabriela Firea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gabriela Firea a comentat în legătură cu acuzațiile de viol făcute de jurnalista Adina Florea împotriva lui Răzvan Băltărețu, exprimându-și șocul față de mărturia prezentată și condamnând ferm violența domestică, pe care a numit-o ca fiind inacceptabilă.

Candidata PSD la Primăria Capitalei afirmă că nu ar fi intervenit în acest caz, mai ales în timpul campaniei electorale, dar subliniază importanța ca societatea românească să înțeleagă că „nu înseamnă nu”. Aceasta subliniază că egalitatea de șanse rămâne o problemă gravă în societatea noastră.

Gabriela Firea, reacție în urma acuzațiilor de viol făcute de jurnalista Adina Florea

„La fel de clar trebuie spus că aici nu este despre feminism, ci despre faptul că nimic nu justifică o agresiune, cu atât mai mult a unui bărbat asupra unei femei.

Doar spunând toate aceste lucruri, creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă, să se adreseze autorităților fără ezitare! Ajutăm la schimbarea unui obicei nedrept de percepție asupra condiției femeii, chiar în societatea românească „modernă””, a transmis Gabriela Firea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al doilea motiv invocat de fostul edil al Capitalei pentru care a considerat că este bine să se exprime este că, tăcând față de un astfel de caz, se ia partea segmentului majoritar al celor care, evitând o părere, contribuie la perpetuarea acestei mentalități greșite.

Gabriela Firea afirmă că fiecare femeie care își adaugă propria voce la această cauză contribuie la o schimbare mult așteptată.

Ea susține că este important să comunici direct cu autoritățile atunci când mai există capacitatea emoțională și puterea interioară de reacție, să împărtășești și să comunici cu cei apropiați pentru a obține un sfat și chiar să comunici public atunci când tot ce mai poate fi făcut este să fie lansat un avertisment public.

Agresiune sexuală

Sursa foto: Arhiva EVZ

Candidata PSD afirmă că tăcerea nu e o opțiunea

În continuare, Gabriela Firea a subliniat că tăcerea nu e o opțiune în astfel de cazuri, iar un alt motiv pentru care a ales să reacționeze este că în situația de față e implicată o jurnalistă.

Și al treilea motiv pentru care am considerat ca trebuie să exprim un punct de vedere este că în această situație este implicată o jurnalistă, adică o persoană cu studii, care dispune de un cerc social care se solidarizează, de o recunoaștere profesională și socială care adaugă greutate mărturiei ei. Mai are și capacitatea și chiar mijloace de exprimare publică.

Toate aceste resurse nu există în cazurile foarte multor femei, mai ales din mediul rural - și aici vorbesc din experiența de fost ministru când am discutat personal cu victimele abuzurilor.

Iar ce rezultă este tăcerea și acceptarea statutului de victimă”, a mai scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook, unde i-a apreciat curajul jurnalistei.

Deși nu a dat numele celor doi jurnaliști, din postarea sa, Gabriela Firea dă de înțeles că postarea sa se referă la acuzațiile de viol lansate de fosta jurnalistă Adina Florea la adresa lui Răzvan Băltărețu.