Evenimentul ZileiPoliticaGabriela Firea a sărit la gâtul lui Vlad Voiculescu. Ministrului Sănătății i se cere demisia de urgență

Gabriela Firea a sărit la gâtul lui Vlad Voiculescu. Ministrului Sănătății i se cere demisia de urgență

Gabriela Firea a sărit la gâtul lui Vlad Voiculescu. Ministrului Sănătății i se cere demisia de urgență
Gabriela Firea îl acuză pe Vlad Voiculescu pentru că este răspunzător de campania de vaccinare și îi cere demisia ministrului.

Gabriela Firea îi cere demisia lui Vlad Voiculescu. Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, fostul primar general al Capitalei a lansat mai multe acuzații. Cea mai importantă este legată de campania de vaccinare, care merge foarte prost.

„Cerem demisia ministrului USR- Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația.

Gabriela Firea, despre Vlad Voiculescu: „Nu poate susține că nu știe realitatea”

– În realitate, mai multe țări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populației. Asta pentru a aștepta noi rezultate ale testelor clinice și pentru a vedea ce se întâmplă în țările care își vaccinează deja cetățenii.

– Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.

De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi. A refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații. A intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare. Și a ignorat problemele legate de funcționarea platformei online”, a scris Firea.

„România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil”

Fostul primar a continuat: „Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos și-un dezertor incapabil.

Pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată. Iarr guvernul Cîțu și-a asumat că până sfârșitul lunii septembrie 10,4 milioane de români vor fi vaccinați.

– Eșecul atingerii acestui obiectiv înseamnă condamnarea României, afundare într-o criză și mai mare și inevitabil impune demisia sau demiterea guvernului Cîțu.”


Accesează: