Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul anunță noi măsuri în campania de vaccinare. Care vor fi cele mai importante decizii
Guvernul anunță noi măsuri în campania de vaccinare. Care vor fi cele mai importante decizii

Guvernul anunță noi măsuri în campania de vaccinare. Care vor fi cele mai importante decizii

Guvernul va aproba, miercuri, câteva chestiuni tehnice foarte importante ce țin de campania de vaccinare.

Guvernul adoptă noi măsuri în campania de vaccinare. Executivul va aproba, miercuri, în cadrul unei ședinte, un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 1031/2020. În ceea ce privește aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Prin noul proiect de HG se propune extinderea grupelor populaţionale pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Vor fi incluse categorii prioritare care fac parte din infrastructura critică sau din personalul care efectuează misiuni în afara țării.

Guvernul va adopta noi măsuri în campania de vaccinare

În şedinţa de Guvern urmează să fie adoptat şi un memorandum. „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.”

Prin document se propune aprobarea mai multor elemente care ţin de actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care România îl va înainta către Comisia Europeană, respectiv: desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR; finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE; menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene.

Un proiect de hotărâre pe agenda ședinței de Guvern

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iniţiatorul memorandumului, a fost mandatat anterior, prin OUG 155/2020, coordonator şi responsabil cu procesul de elaborare şi negociere a PNRR cu Comisia Europeană.

Pe agenda şedinţei figurează şi un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Baza Sportivă nr. 1” de la Universitatea Politehnică din Timişoara, conform Agerpres.


Te poți vaccina mai repede cu lista de așteptare! Gheorghiță: „Dozele nu pot fi irosite”

Norvegia: Nu vaccinul i-a omorât pe cei 33 de bătrâni!

Breaking News. UPDATE. Vaccinare – Etapa II. Pagina de programare a devenit disponibilă