Gabriel Oprea nu va mai putea benificia de titlul de doctor după ce Consiliul general al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat. Anunţul a fost făcut de academicianul Viorel Barbu, preşedintele consiliului.

Consiliul CNATDCU este format din 47 de membri, profesori universitari și academicieni din toată țara, iar verdictul de astăzi poate fi atacat în termen de zece zile de către Gabriel Oprea. Decizia a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului General al CNATDCU.

Dacă i se va retrage titlul de doctor, fostul vicepremier nu va mai putea preda în nicio universitate şi i se va retrage şi meritul de a coordona tezele de doctorat.

Printre cei 21 de persoane pe care le-a coordonat în lucrările de doctorat, se enumeră şi ostul procuror general adjunct, Bogdan Licu, fostul ministru de Interne Radu Stroe, fostul consilier prezidențial Mihai Stănișoară, fostul primar al sectorului doi, Neculai Onțanu. Cu toții sunt suspectați că tezele lor de doctorat au fost plagiate și se află în cercetare la CNATDCU.