Gabriel Oprea nu iartă afirmația făcută de AUR! „Denotă o totală lipsă de respect față de realitate, față de un stat și un popor.”

Gabriel Oprea nu iartă afirmația făcută de AUR! „Denotă o totală lipsă de respect față de realitate, față de un stat și un popor.” Sursa: arhiva EVZ

Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul și fost vicepremier pe securitate națională și ministru al Apărării, nu a trecut cu vederea afirmația făcută de liderii AUR. Acesta a ținut să precizeze că Holocaustul va rămâne mereu în amintirea omenirii.

Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul și fost vicepremier pe securitate națională și ministru al Apărării, a răbufnit după ce liderii AUR au minimalizat importanța tragediei Holocaust.

”Uniunea respinge, condamnăm orice acțiune extremistă și respingem poziția unui partid parlamentar referitor la Holocaust”, a spus acesta.

Liderii AUR au fost sancționați

„Catalogarea Holocaustului drept o temă minoră de un partid din Parlamentul României denotă o totală lipsă de respect față de realitate, față de un stat și un popor. Care sunt prieteni ai statului român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Educația presupune în primul rând, vorbim de tineri, de copiii români, presupune cunoaștere, informare, au dreptul copiii români să știe adevărul, petele negre, cu dramatismul lor”, a afirmat Gabriel Oprea.

„România, statul român, românii au cunoscut de-a lungul vremurilor durere, nedreptate și tragedii. Vorbim în același timp de Consttuția României, de legile României, de valori și principii Să nu uităm că statul român a fost unul din primele state care la 11 iunie 1948 a recunoscut Statul Israel. Un stat prieten al poporului român. România este un stat membru NATO, al UE, își face drum că să fie respectată.

Cred că românii trebui să facă acum altceva, că sunt timpuri grele. Să fim uniți, e pandemie, e iarnă. Avem simbolurile ns Aramată și Biserică, în care 90% dintre români cred. Cred că trebuie să ne menținem prietenii, să vorbim de principii și democrație. Asta trebie să facă România în acest moment”, a mai declarat Gabriel Oprea, președintele UMPMV, fost vicepremier pentru securitatea națională și fost ministru al Apărării, la Realitatea PLUS.

Gafa care i-a costat scump

Liderii AUR au transmis, luni, un comunicat de presă în care au subliniat că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore”. Aceștia au mai declarat că elevii pot învăța lucruri mult mai utile.

„Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, se arată în comunicatul partidului AUR, potrivit Realitatea.