Administrația Oceanică și Atmosferică Națională o alertă de furtună de tip G1, folosită pentru a avertiza cu privire la furtuni „minore”, care pot cauza fluctuații la nivelul rețelelor electrice, defecțiuni ale sateliților, dar și aurore cerești, conform Daily Mail.

 

 

Particulele, care vor lovi joi sau vineri planeta noastră, ar putea cauza fenomene cerești spectaculoase, vizibile pentru cei care locuiesc la latitudini mai mari, inclusiv în partea nordică a Statelor Unite.

 

Conform NOAA, furtuna solară s-ar putea ridica la gradul G2, statut de „furtună moderată”, depinzând de modul în care particulele lovesc Terra. Furtunile geomagnetice sunt etichetate pe o scară de severitate, unde G este gradul minim, R, cel mediu, și, respectiv, S, cel maxim.

 

Erupția solară a avut loc la 12 februarie și ar putea conduce la „fluctuații slabe la nivelul rețelelor electrice” și un „impact minor asupra operațiunilor sateliților”, conform NASA.

 

Aceste fenomene geomagnetice pot cauza pagube semnificative atunci când lovesc sateliții și pot periclita traficul aerian, printre altele, prin perturbarea câmpului magnetic al Pământului. Mai mult, și coordonatele GPS pot deveni eronate, iar sistemele electrice pot fi supraîncărcate