În treburile casnice, ne vin adesea în ajutor remediile naturale foarte simple. Ele sunt adesea mult mai eficiente decât detergenții scumpi. În rândurile de mai jos, vom afla cum să rezolvăm o problemă întâlnită frecventă, fără cheltuieli.
Aruncarea dopurilor de plută este o mare greșeală, ele sunt foarte utile pentru a rezolva o problemă care apare în toate locuințele. Așadar, luați un dop și puneți-l pe un raft în frigider. Dacă doriți, îl puteți tăia și în două sau în trei părți și aranjați bucățile rezultate pe rafturi. Faceți același lucru în congelator. E bine să le puneţi noaptea și a doua zi veți observa că în interiorul aparatelor nu se mai simte niciun miros de la alimente.
Pune un dop de plută în frigider. Secretul simplu, dar eficient
De fapt, ce trebuie să știi este că pluta este un material poros care absoarbe umezeala și mirosurile neplăcute. Trucul dopului de vin este simplu. Drept consecință, dacă îl pui în practică vezi că este foarte util pentru a spune la revedere mirosurilor neplăcute din frigider. Dacă vrei, poți turna o picătură dintr-un ulei esențial pe dopul de plută. Așa vei și parfuma interiorul frigiderului.
Acesta este un truc simplu și eficient cu dopul de vin în frigider. Cea mai potrivită aromă este cea de lămâie proaspătă. Alte fructe citrice precum portocala, grapefruitul, bergamota și mandarina pot avea rezultate excepționale.
De ce se formează mirosuri neplăcute în frigider?
Cand deschidem usa frigiderului sau congelatorului suntem foarte des asaltați de un miros destul de neplăcut, mai mult sau mai puțin intens. Cauzele pot fi multiple și variate. În primul rând, prezența alimentelor care au miros puternic din fire, precum usturoiul, ceapa și anumite tipuri de brânză precum gorgonzola.
Mâncarea care s-a stricat, precum fructele putrezite, emană un miros urât. La fel se întâmplă și dacă depozităm alimentele incorect, fără folie de aluminiu de protecție sau nu în recipiente etanșe. În cele din urmă, necurățarea regulată a frigiderului contribuie la apariția mirosurilor neplăcute. De asemenea, este indicat ca la 15 sau 20 de zile, frigiderul să fie golit complet apoi curățați pereții interiori cu bicarbonat de sodiu sau apă cu lămâie, scrie lne.es.