Evenimentul Zilei > International > Fratele unei vedete, arestat. Voia să transporte cocaină de 200 de milioane de dolari
Fratele unei vedete, arestat. Voia să transporte cocaină de 200 de milioane de dolari

Fratele unei vedete, arestat. Voia să transporte cocaină de 200 de milioane de dolari

Un presupus traficant de droguri a crezut că el și fratele mai mic al unui campion mondial la caiac, vor fi jefuiți de pirați, după o presupusă încercare de preluare de cocaină în valoare de până la 200 de milioane de dolari. Nava din spatele bărcii gonflabile cu cocă rigidă condusă de Anthony Draper era o navă de patrulare a marinei.

Un presupus traficant de droguri a crezut că el și fratele mai mic al unui campion mondial la caiac, vor fi jefuiți de pirați, după o presupusă încercare de preluare de cocaină în valoare de până la 200 de milioane de dolari, a fost sesizat un tribunal. În schimb, nava din spatele bărcii gonflabile cu cocă rigidă condusă de Anthony Draper era o navă de patrulare a marinei, relatează Daily Mail .

650 kg cocaină – evaluată între 100 – 200 milioane dolari

Draper a depus mărturie în procesul de la Curtea Supremă de la Brisbane a medaliatului olimpic cu argint Nathan Jon Baggaley, în vârstă de 45 de ani, și miercuri, Dru Anthony Baggaley, în vârstă de 39 de ani. Frații sunt acuzați că au fost implicați într-un plan de a obține 650 kg de cocaină – evaluată între 100 și 200 de milioane de dolari – de la o navă străină aflată la sute de kilometri de coasta NSW.

Draper, în 56 de ani, a declarat curții că a zburat de la Sydney la Coolangatta la cererea lui Dru Baggaley pe 30 iulie 2018. Cei doi au intrat pe RHIB la Brunswick Heads, cu Draper gândindu-se că merg câțiva kilometri în larg pentru a ridica „smoko”, care el a crezut că a fost marijuana, instanța a fost spus. Dru Baggaley a avut rău de mare în timp ce navigau pe mare peste noapte, a spus Draper. Dimineața s-au întâlnit cu o „barcă mare și roșie” pe care Draper a văzut „poporul sud-american”, unii ținând arme.

Număr ”substanțial” de pachete negre aruncate de pe nava mare. Mafioții numeau cocaina – ”cacao

Dru Baggley au încărcat un număr ‘substanțial’ de pachete negre, aruncate de pe nava mai mare, pe RHIB, a declarat el curții miercuri. În timp ce Draper a strigat „nu mai aruncați”, deoarece ar putea fi „prea mult” pentru dimensiunea bărcii mai mici, oamenii străini s-au referit la „cacao„.

Întrebat despre conținutul pachetelor grele, Dru Baggaley a spus: „Nu vă faceți griji, doar păstrați-l pentru încărcare în barcă”, a spus Draper instanței. În timp ce se întorceau pe continent, cei doi au văzut un avion, apoi o barcă. La început Dru Baggaley i-a spus să „doar continua”, dar atunci când barca de patrulare marinei a fost chiar în spatele lor au aruncat pachete în mare. „La început am crezut că vom fi jefuiți, am crezut că sunt pirați’, a mai spus Draper.

Curtea l-a mai audiat pe Draper care a depus mărturie ca parte a unui angajament făcut atunci când a primit o pedeapsă redusă în timpul procedurilor judiciare anterioare. Sub examinare încrucișată, Draper a negat că l-a recrutat pe Dru Baggaley, cerând ajutor pentru a obține o barcă pentru a importa tutun în Australia. Dar a recunoscut că i-a scris scrisori lui Dru Baggaley în timp ce ambii bărbați erau în închisoare spunând, „Îmi pare rău că te-am păcălit.”

”Vreau să repar asta și să le spun polițiștilor adevărul, ai crezut că e tutun”

”Ai scris și tu (lui Dru Baggaley), ”Vreau să repar asta și să le spun polițiștilor adevărul, ai crezut că e tutun”, a declarat avocatul lui Dru Baggaley, Mark McCarthy. Draper a spus că a scris „câteva scrisori” pentru Dru Baggaley și, de asemenea, a scris părinților săi.

”Am scris scrisoarea doar pentru mama și tatăl său ca să nu se simtă atât de rău”, a adăugat el. El a scris, de asemenea,  că nu a fost folosit în închisoare, că „trebuia să iasă prin orice mijloace posibile” și a spus că Dru Baggaley trebuia să „stea acolo”, deoarece adevărul ar ieși la iveală pentru el în cele din urmă, a mai spus instanța.

Acuzarea susține că Nathan Baggaley a avut un rol cheie în import

Acuzarea susține că Nathan Baggaley a avut, de asemenea, un „rol cheie” în import, spunând că a cumpărat RHIB pentru 100.000 dolari, pregătită gata și a asigurat cu numărul său de înregistrare în banda neagră înainte de excursia pe mare. Un total de 587 kg de cocaină au fost recuperate de marină, dar pachetele au continuat să fie recuperate pe coastă la câteva luni după presupusa tentativă de contrabandă, a declarat procurorul Ben Power. Un punct central al procesului va fi dacă juriul acceptă „orice, la toate”.

Avocatul lui Nathan Baggaley, Anthony Kimmins, a declarat curții că procesul acuzării împotriva clientului său s-a bazat pe dovezi circumstanțiale care nu au dovedit că a fost implicat în presupusa tentativă de import al cocainei. Bărbații au pledat nevinovat la un singur număr de tentativă de import de cocaină de droguri controlată la frontieră în Queensland, la Coolangatta, pe Coasta de Aur, între decembrie 2017 și august 2018. Procesul juriului continuă în fața judecătoarei Ann Lyons.