Fotbalist legendar, la sapă de lemn din cauza jocurilor de noroc. Dă vina pe Viorel Lis

Fotbalist legendar, la sapă de lemn din cauza jocurilor de noroc. Dă vina pe Viorel Lis Sursa foto: EVZ

Fostul mare jucător al Rapidului și al Naționalei povestea, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, că supraviețuiește de la o zi la alta dintr-o pensie de 1.800 de lei, primită de la statul român. Aceeași sumă cu care supraviețuiesc alte milioane de pensionari români.

Rică Răducanu a mărturisit în cadrul unui interviu recent despre dependenţa sa de jocurile de noroc. Fostul fotbalist susține că Viorel Lis a fost cel care l-a familiarizat cu acest obicei nociv, iar acum îi este foarte greu să renunţe la acest viciu.

Fotbalistul în vârstă de 76 de ani recunoaşte că este neputincios în fața dependenței provocate de jocurile de noroc. A început să joace pe vremea când era consilierul lui Viorel Lis, iar de atunci nu s-a mai putut opri. Acesta a mai dezvăluit şi faptul că toată lumea îl ceartă din cauza acestui viciu.

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am însă altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă”, a declarat acesta pentru Playtech.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rică se împrumută ca să joace la păcănele

Rică Răducanu are o pensie de 1.800 de lei, însă nu se foloseşte de acei bani, pentru că soţia sa are grijă ca suma să nu se piardă. În acelaşi timp, fostul mare sportiv nu se ferește să recunoască că uneori mai împrumută bani pentru a-şi satisface această plăcere vinovată.

„De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?”, a spus Rică Răducanu.

Regretele lui Rică Răducanu

Acum, când a ajuns la apusul vieții și când își amintește de vremurile în care era adulat de galerii, iar echipele se băteau pentru el, Rică Răducanu are un singur mare regret. Faptul că nu a știut să-și negocieze mai bine contractele, că „nu s-a vândut mai bine”.

Și, mai mult, îi pare rău că nu și-a ascultat mama care l-a sfătuit mereu de bine. Aceasta îl îndemna să pună bani deoparte pentru vremurile grele care urmau să vină.

„Noi, aștia mai în vârstă, nu am avut șansa să facem niște contracte serioase, ca să avem din ce trăi și la bătrânețe, așa cum se fac acum în fotbalul mondial. Pe atunci, luam cam 300 de lei și 1.000 de lei, la calificare. Dar nu țineam de bani.

Plecam cu gagicile la restaurante, pe la Intercontinental, erau vremuri tare frumoase. Maică-mea, săraca, îmi tot spunea: «Băi, bagă ceva bani la saltea, că nu se știe, vin vremuri grele!». Dar, n-am ascultat-o, n-am făcut economii”, a mai spus fostul mare jucător al Rapidului.