Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul procuror „Portocală”, mușcat usturător: „Se comporta ca un mafiot tot timpul”
Fostul procuror „Portocală”, mușcat usturător: „Se comporta ca un mafiot tot timpul”

Fostul procuror „Portocală”, mușcat usturător: „Se comporta ca un mafiot tot timpul”

Unul dintre oamenii vizați de o anchetă celebră a avut un discurs furibund la adresa fostului procuror.

Victor Ponta, fost premier al României, l-a desființat în această seară pe Mircea Negulescu, fost procuror al DNA Ploiești, care a fost reținut astăzi de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie! Din câte se pare, reținerea are legătură cu dosarul Victor Ponta – Tony Blair (fost premier al Marii Britanii).

Victor Ponta a vorbit despre abuzurile pe care le-a comis controversatul procuror Mircea Negulescu, devenit celebru prin porecla căpătată: „Portocală”.

„Știți ce spunea Mircea Negulescu? Bizonul român este atât de prost că votează orice. Se comporta ca un mafiot tot timpul. Tot Ploieștiul, toată Prahova îl știau. Și când venea la București la sediul central, știau oamenii ce face. Acum cei de la PNL vor să-l protejze pe Negulescu.

Eu vă spun că a fost magistrat. Asemenea uscături să fie înlăturate, pentru că omul obișnuit zice că, dacă unul ca Portocală face așa ceva, toți fac la fel. Se aruncă anatema asupra tuturor. Justiția are instrumentele să-și scoată uscăturile din sistem. Nici nu cred că mai are protecția de la SRI pe care o avea pe plan local, cel puțin. Se arată că abuzurile din trecut nu mai sunt normale”, a tunat fostul premier al României.

Victor Ponta a mai afirmat: „Dați-mi voie să fiu deocamdată precaut că se schimbă lucrurile. Nu e vorba doar de el, sunt mai mulți care au făcut dosare. Un procurori a făcut dosare tuturor miniștrilor de la PSD. Dosarele au fost cu achitări și procurorul este bine-mersi.

Nu știu dacă doamna Kovesi se poate teme de ce poate declara Portocală. Oamenii de la Ploiești nu erau haiduci în pădure”, a spus Victor Ponta la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Jurnalistul Dan Andronic a ridicat o întrebare esențială, care vizează reținerea lui Negulescu.

„Eu sunt curios să văd de ce a fost reținut Negulescu. Pentru că reținerea are loc când inculpatul reprezintă un pericol. A făcut ceva, a amenințat un martor? Dosarul este foarte vechi, nu a apărut ieri. Cred că s-a întâmplat ceva pentru că s-a luat această măsură extremă.

Dacă nu exista această secție specială, el ar fi fost anchetat de colegii lui de la București. Suntem între două extreme. Care sunt argumentele pentru care a fost reținut și dacă a făcut ceva care pune în pericol ancheta. Altfel, e un simplu foc de artificii”, a afirmat patornul editurii Evenimentul zilei și Capital.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: