Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, ACHITAT de Curtea de Apel
Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, ACHITAT de  Curtea de Apel

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, ACHITAT de Curtea de Apel

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să-i achite pe Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În acest dosar, anchetatorii au reținut că cei trei inculpați au retrocedat ilegal o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului.

Procurorii Direcției Na­țio­­nale Anticorup­ție anunțau în decembrie 2014 trimiterea în judecată într-un dosar de corupție a trei inculpați – Antonie Solomon, fostul primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic al Primăriei Craiova. Toți trei au fost acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave (…)

Nevinovați la Curtea de Apel

Dosarul de abuz în serviciu a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri.

Judecătorii craioveni au respins cererile inculpaților de schimbare a încadrării juridice din abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave într-o infracțiune prevăzută de Legea privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv sau în neglijență în serviciu, după care au dispus achitarea inculpaților. Pentru asta, instanța a aplicat art.16, lit. b, Cod de Procedură Penală, care prevede că acțiunea penală nu poate fi exercitată dacă fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Curtea de Apel Craiova a lăsat nesoluționată acțiunea civilă și a dispus menţinerea sechestrului pus pe bunurile inculpaților încă din decembrie 2014. Instanța a subliniat că sechestrul va fi ridicat dacă persoana vătămată nu introduce o acţiune civilă în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Este vorba de Primăria Craiova, care s-a constituit parte civilă în acest dosar penal cu suma de 660.000 de euro.

Hotărârea de ieri a Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de procurorii DNA la Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie gds

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.