Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul judecător Bîrsan de la CEDO va fi audiat în dosarul petrecerii de la Moulin Rouge
Fostul judecător Bîrsan de la CEDO va fi audiat în dosarul petrecerii de la Moulin Rouge

Fostul judecător Bîrsan de la CEDO va fi audiat în dosarul petrecerii de la Moulin Rouge

În dosarul în care au fost trimiși în judecată patru magistrați de la Instanța Supremă pentru fapte de corupție, foștii magistrați Gabriela Bîrsan și Anton Pandrea au cerut reaudierea tuturor martorilor din rechizitoriu.

 Pe lângă aceștia, va fi audiat și fostul judecător român la CEDO, Corneliu Bîrsan. El va lua apărarea soției sale, acuzată că a petrecut la Paris, la Moulin Rouge, pe banii afaceristului Gabriel Chiriac. Va explica cine a plătit petrecerea și pantofii de firmă cumpărați din capitala Franței.

În același caz, va fi audiată și fosta vicepreședintă a Înaltei Curți, Lidia Bărbulescu.

La următorul termen, de pe 15 mai, va fi audiată fosta șefă de Secție, Gabriela Bîrsan. Tot atunci va fi adus cu mandat de către polițiști, afaceristul Chiriac, cel care plătea pentru a câștiga procese la Secția lui Bîrsan.

Corina Corbu, Anton Pandrea, Iuliana Pușoiu, Gabriela Bîrsan, Radu Gherbovan Silinescu, Claudia Silinescu Gherbovan, Gabriel Chiriac și Florian Ionescu au fost trimiși în judecată în iulie anul trecut după ce, în ianuarie 2010 – mai 2011, și-au rezolvat unele probleme personale cu prețul tergiversării dosarelor aflate pe rolul Instanţei Supreme și strămutarea lor în perspectiva unor soluţii favorabile.


FOTO: Gabriela Bîrsan s-a revăzut cu fostul șofer, Florian Ionescu 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: