Evenimentul Zilei > Social > DEMISIE CÂȘTIGĂTOARE pentru fosta șefă a companie de stat ROMATSA. VENITURILE GIGANTICE din contul unei BUGETARE
DEMISIE CÂȘTIGĂTOARE pentru fosta șefă a companie de stat ROMATSA. VENITURILE GIGANTICE din contul unei BUGETARE

DEMISIE CÂȘTIGĂTOARE pentru fosta șefă a companie de stat ROMATSA. VENITURILE GIGANTICE din contul unei BUGETARE

Fosta șefă a ROMATSA, Silvia Popeangă, realiza venituri imense, în momentul în care era salariată, dar, odată cu ieșirea la pensie, banii pe care îi încasa nu s-au diminuat absolut deloc, mai ales că a ajuns să lucreze în Ministerul Transporturilor, după pensionare. După această nouă lovitură de carieră, Popeangă a mai primit, la începutul lunii martie, o nouă funcție. Veniturile ei nici nu se compară cu cele ale pensionarului mediu din România.

În 2015, fosta directoare ROMATSA, întreprindere cu statut de interes național, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, primea un salariu anual de aproximativ 95.000 de euro, potrivit Cancan.

 

Când Popeangă a luat decizia de a se pensiona anticipat, părăsind funcția de director economic a companiei în care se regăsesc toți controlorii de zbor ai aeroporturilor din România. La plecarea ei, însă, datorită prevederilor contractului colectiv de muncă, a primit 60 de salarii compensatorii, care i-au adus în cont între 100.000 și 580.000 de euro, conform surselor citate de Cancan. Jurnaliștii solicită Ministerului Transporturilor să comunice public suma oficială pe care Popeangă a primit-o.

Menționăm că prevederile contractului se aplică tuturor angajaților ROMATSA care au o vechime de minim șapte ani în cadrul companiei, atâta timp cât conducerea întreprinderii este de acord.

În plus față de suma menționată, fosta directoare economică a primit și circa 159.000 de mii de euro, pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al companiei.

După pensionare, Popeangă ajunge consilier la Ministerul Transporturilor. Aici, bugetara primește un salariu anual de 38.671 de lei, căruia i se adaugă indemnizația cuvenită pentru un membru în consiliul de administrație al unei companii de stat, în valoare de 40.166 de lei. Cumulând aceste sume cu pensia anuală de 49.000 de lei, rezultă o sumă gigantică.

La data de 5 martie 2018, Popeangă este numită în poziția de administrator provizoriul al SNCFR, pentru patru luni, cu posibilitatea de prelungire până la șase luni. Suma pe care bugetara o încasează în această poziție este mai mică, ridicându-se la 3.550 de lei brut pe lună.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: