Evenimentul Zilei > Actualitate > Formula 1 are un NOU CAMPION MONDIAL. Cum s-a terminat „Marele Circ” din Abu Dhabi
Formula 1 are un NOU CAMPION MONDIAL. Cum s-a terminat „Marele Circ” din Abu Dhabi

Formula 1 are un NOU CAMPION MONDIAL. Cum s-a terminat „Marele Circ” din Abu Dhabi

Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite s-a încheiat, astăzi, prin victoria lui Lewis Hamilton, însă cel care a devenit campion mondial la Formula 1 a fost ocupantul locului secund de la Abu Dhabi, Nico Rosberg.

Astăzi a venit rândul germanului Nico Rosberg de a cuceri pentru prima oară în carieră titlul suprem din Formula 1. Și ce victorie! Neamțul în vârstă de 31 de ani a reușit să câștige titlul de campion mondial chiar în fața colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton

În ultmii doi ani, Rosberg s-a aflat de fiecare dată în spatele lui Hamilton, în clasamentul final. Chiar și astăzi a avut loc același scenariu, în Marele Premiu de la Abu Dhabi

În cursa din Emirate, atât Hamilotn, cât și Rosberg au plecat din pole-position, dar cel care a dominat circuitul de la un capăt la altul a fost pilotul britanic. Dacă Roberg termina cursa în afara podiumului, Hamilton devenea campionul mondial, pentru al treilea an consecutiv. Locul trei a fost ocupat de Sebastian Vettel (Ferrari), care s-a bătut pentru această performanță cu tânărul Max Verstappen (Red Bull).

Mai mult, la constructori, Mercedes a primit titlul, acumulând la final de sezon 765 de puncte, cu 300 de puncte mai mult decât urmăritoarele Red Bull și Ferrari. 

„Marele Circ” de la Abu Dhabi a însemnat practic și retragerile din activitate ale legendarilor piloți Jenson Button (36 ani/McLaren- Honda), campionul mondial din 2009, și Felipe Massa (35 ani/Ferrari).