Ford scoate banii până pe 26 iunie

Ford scoate banii până pe 26 iunie

Reprezentanţii producătorului american Ford vor scoate din conturi până cel târziu pe 26 iunie suma de 27 de milioane de euro pe care trebuie să o înapoieze statului român.

„Colegiul Director al AVAS a decis că termenul până la care Ford trebuie să achite cele 27 milioane de euro considerat ajutor de stat acordat ilegal de către oficialii europeni este 26 iunie“, a anunţat ieri Laszlo Gyerko, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), citat de Mediafax. În perioada următoare, AVAS va notifica producătorul auto care a preluat fabrica Automobile Craiova în legătură cu deciziile luate.

„În termen de 10 zile de la primirea notificării şi a ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmează să transmită AVAS acordul de rambursare a sumei“, se arată într-un comunicat al Autorităţii. Un alt pas important pe care îl are de făcut AVAS este informarea CE, în termenele prevăzute în decizia de recuperare, asupra etapelor parcurse. Oficialii Ford au declarat în urmă cu câteva săptămâni că vor respecta decizia Comisiei Europene, care le-a cerut să returneze o parte din ajutorul de stat, mai ales că această sumă reprezintă datoriile pe care Automobile Craiova le are către stat.

Şefi noi

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania americană şi-a numit ieri membrii noului consiliu de administraţie al Ford România. Negociatorul-şef din partea Ford pe parcursul privatizării, Lyle Waters, va ocupa funcţia de preşedinte. Leonard Meany, Dionisio Campos, Ion Ion (fostul manager al Daewoo - n.r.) şi Dinel Staicu (reprezentantul acţionarului minoritar, SIF Oltenia - n.r.) vor face parte de asemenea din consiliul de administraţie, în calitate de directori. Leonard Meany va deţine şi funcţia de director operaţiuni financiare al Ford România, iar Dionisio Campos - funcţia de preşedinte al Ford România.