Ford plăteşte 84 de milioane în martie

Ford plăteşte 84 de milioane în martie

Negocierile dintre oficialii români şi compania americană Ford pentru banii plătiţi pe Automobile Craiova se pare că au luat sfârşit.

Cel puţin aşa declară Sebastian Vlădescu, preşedintele Comisiei de Privatizare de la Automobile Craiova. Acesta ne-a spus că în discuţia cu preşedintele Ford Europa, John Fleming, pe care a avut-o la Salonul Auto de la Geneva, nu s-au mai discutat aspecte legate de plata companiei, ci doar de condiţiile de intrare ale producătorului american în fabrica din Oltenia şi de începerea producţiei.

„La sfârşitul acestei luni, se va face o operaţiune simultană de trecere a acţiunilor pe care le deţine statul la Automobile Craiova (72,4% - n.r.) în proprietatea celor de la Ford şi de transfer în cash al banilor“, a spus Vlădescu. El a adăugat că cele 57 de milioane de euro (valoarea tranzacţiei de preluare a Automobile Craiova) vor intra în bugetul statului la sfârşitul acestei luni, împreună cu cele 27 de milioane de euro pe care Ford s-a obligat să-i plătească în plus.

„Nu se mai negociază nimic pe bani. Pe noi ne interesează acum activitatea pe care Ford o va începe în România“, a adăugat Vlădescu. Comisia Europeană a considerat că Ford trebuie să achite o diferenţă de 27 de milioane de euro pentru preluarea fabricii autohtone, iar suma va fi achitată de americani, deşi iniţial se spunea că ea va fi scăzută din ajutorul de stat regional, pe care statul s-a angajat să-l ofere Ford. Acest ajutor încă nu a fost aprobat, iar suma plătită ca diferenţă ar trebui să fie, potrivit unor surse, de 28 de milioane de euro, deoarece un milion de euro ar fi dobânzile, care trebuie plătite în termen de patru luni.

Ne puteți urmări și pe Google News