Evenimentul Zilei > Actualitate > Fonduri UE pentru 17 poduri, podeţe și tuneluri de cale ferată
Fonduri UE pentru 17 poduri, podeţe și tuneluri de cale ferată

Fonduri UE pentru 17 poduri, podeţe și tuneluri de cale ferată

La Ministerul Transporturilor a fost semnat astăzi, 25 februarie 2014, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea a 17 poduri/podeţe/tuneluri de cale ferată de pe raza Regionalei CF Cluj. Valoarea totală a lucrării este de 142 de milioane de lei, iar realizarea acesteia va duce la creșterea gradului de siguranţă a traficului feroviar de marfuri şi pasageri pe calea ferată și la îmbunătățirea confortului călătorilor prin mărirea vitezei de circulaţie.

Lucrările urmează să fie demarate în vara acestui an și, potrivit calendarului, vor fi finalizate în iulie 2016. În perioada imediat următoare vor fi gata documentațiile de finanțare pentru alte două proiecte de infrastructură.
Unul dintre acestea vizează modernizarea aeroportului din Iași prin construirea unei piste noi și a unui terminal de pasageri, precum și prin extinderea platformei actuale de parcare pentru aeronave. Pentru aceste lucrări va fi alocată suma de 258 de milioane de lei. Următorul proiect, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei, presupune realizarea Centrului Intermodal Brașov, care va permite transferul mărfurilor între modurile de transport, respectiv de la garniturile de tren către tiruri (și invers).
“Aceste proiecte a căror valoare totală depășește 490 de milioane de lei vor fi finanțate cu fonduri europene din Programul Operațional Sectorial Transport și vor fi realizate în următorii doi ani. Efectele vor fi creșterea confortului pasagerilor și îmbunătățirea condițiilor pentru transportul mărfurilor”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: