Salam scapă de controlul judiciar. Manelistul este acuzat că și-ar fi înșelat clienții

Salam scapă de controlul judiciar. Manelistul este acuzat că și-ar fi înșelat clienții Florin Salam. Sursa foto: Youtube

Florin Salam a scăpat de controlul judiciar în dosarul de înșelăciune pentru care este anchetat. Manelistul a fost acuzat că nu și-a onorat angajamentele pentru care a încasat bani.

Procurorii au decis să nu mai prelungească măsura controlului judiciar în cazul manelistului. Se pare că, Salam ar fi ajuns la un acord cu doi dintre cei care l-au acuzat de înșelăciune. Împotriva sa ar mai fi o singură plângere de soluționat.

Florin Salam scapă de controlul judiciar

Avocata manelistului, Beatrice Comăniceanu, a confirmat că procurorii au decis să nu mai prelungească măsura controlului judiciar. Florin Salam nu va mai fi nevoit să meargă periodic la poliție și să anunțe unde intenționează să călătorească.

„Vă dați seama că este o veste bună și pentru el, deoarece el tot timpul a declarat că nu se face vinovat de săvârșirea acestor infracțiuni. Probele care au fost administrate până în acest moment, deși urmărirea penală nu este terminată, l-au convins pe domnul procuror că în acest moment nu se mai impune această măsură a controlului judiciar”, a declarat avocata lui Salam.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Salam a fost pus sub acuzare în urma unor plângeri penale. Trei clienți care l-au angajat pentru recitaluri la diferite evenimente s-au plâns că au fost înșelați. Manelistul ar fi luat banii de avans și nu s-ar fi prezentat la spectacole. El a refuzat să semneze contracte de angajament, scrise. Iar acest lucru a fost în defavoarea clienților.

Politie

Poliție Sursa foto: Arhiva EVZ

Manelistul nu mai trebuie să meargă la poliție

Prin măsura controlului judiciar, Florin Salam a fost obligat să meargă săptămânal la poliție. Totodată, a trebuit să anunțe de fiecare dată când intenționa să călătorească în țară și în străinătate. Practic se afla sub permanenta monitorizare a autorităților de anchetă.

„Știti foarte bine că timp de 2 luni de zile clientul meu a semnat săptămână de săptămână, iar acest lucru este dificil pentru el, deoarece are concerte și în țară și în străinătate și deși are dreptul să părăsească țara, atunci când pleacă trebuie să ceară acordul organului de urmărire penală”, a mai spus avocata Beatrice Comăniceanu, conform conform Spynews.ro.

Apărătoarea s-a arătat optimistă în legătură cu viitorul. Ea a spus că Florin Salam este foarte fericit, mai ales că acuzațiile i-au făcut o reclamă negativă. Totodată, Beatrice Comăniceanu a precizat că a primit o soluție favorabilă și în cazul acuzațiilor de agresiune, formulate de o damă de companie.

„Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor. O soluție favorabilă a primit și în dosarul de la Secția 1, unde doamna polițistă care s-a ocupat de acest dosar a propus soluția de clasare. Așteptăm și această soluție. Florin Salam este fericit, pentru că vedeți si voi este prezent peste tot, iar o astfel de reclamă negativă cred că nu face bine niciunui artist”, a declarat Beatrice Comăniceanu, avocata lui Florin Salam.

Florin Salam acuzat de înșelăciune

În luna martie, manelistul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de înșelăciune. Florin Salam a fost acuzat că ar fi încasat avansul pentru mai multe recitaluri, dar că nu le-a onorat. El a refuzat să returneze sumele pe care le-a încasat, astfel că cei păgubiți s-au adresat autorităților.

Au fost depuse trei sesizări, împotriva lui Salam pe 12 aprilie 2023, 16 ianuarie 2024 și 21 februarie 2024.

În momentul în care a fost plasat sub control judiciar, manelistul a acuzat o conspirație împotriva sa. El a spus că anumite persoane vor să-i facă rău ca să-l țin departe de scenă.

„O să aflați totul de la domnii avocați. Sunt oameni care trebuiau să-și primească banii, de bunăvoie și au fost contra, au vrut mai mult. Credeți-mă din suflet, sunt oameni care vor să facă o grămadă de șmecherii din astea, să îmi facă mie rău. Nu știu de ce vor să mă țină departe de scenă. Domnii avocați trebuie să-mi afle neapărat despre ce e vorba și atunci să lumă niște măsuri și să vă țin la curent. Nu este bine deloc ce se întâmplă. E cineva din branșă care face rău”, a declarat Salam, în luna martie.