Mihaela Bilic, Grigore Leșe, Florin Piersic Jr., Radu Paraschivescu, Alexandru Muraru, Florin Bican vor fi prezenți la Bookfest Cluj-Napoca, dar şi cele mai noi cărți ale celor mai importante edituri din România vor fi lansate la Salonul de Carte Bookfest Cluj-Napoca, cu reduceri de circa 40%.

La a patra ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca (24-27 septembrie), vizitatorii vor putea lua autografe de la unii dintre cei mai în vogă autori și vor găsi o gamă largă de noutăți editoriale printre cele circa 10.000 de volume  prezentate, la care reducerile vor fi  de circa 40% față de prețul de copertă. Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 12:00, cu ocazia lansării volumului proaspăt apărut „Sănătatea are gust. Ghid de slăbit” (editura Curtea Veche Publishing), autoarea Mihaela Bilic se va afla în dialog cu Geta Ungurean despre psihonutriție și un mod de a slăbi sănătos. Sâmbăta va fi continuată, la Bookfest, de patru evenimente editoriale remarcabile ale editurii Humanitas, care prilejuiesc întâlnirea cu unii dintre cei mai îndrăgiți autori ai noului val dar și cu un nou proiect al editurii.

Astfel, începând cu ora 13:00, clujenii se vor putea întâlni cu scriitorul Radu Paraschivescu, alături de scriitorul Florin Bican, pentru a discuta despre volumul „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești“, bestseller Bookfest iunie 2015. De asemenea, Radu Paraschivescu va citi în premieră dintr-o nouă carte aflată în pregătire la editura Humanitas.

La ora 14.00, istoricul Constantin Bărbulescu și jurnalistul cultural Daniel Prindii-Apetrii, vor prezenta „Clubul de lectură pentru adolescenţi FANBOOK, Modulul de istorie”. Clubul de lectură Fanbook își propune să le stârnească copiilor și adolescenților pofta de lectură și să le formeze obiceiul de a citi cel puțin o carte pe lună. Apoi, la ora 15:00, îndrăgitul actor Florin Piersic Jr. va prezenta ultimul său volum „Opere cumplite. Volumul II” și va susține o sesiune de autografe.

Grigore Leșe ne încântă cu „Horea în grumaz”

La ora 17.00, va avea loc lansarea de carte și sesiunea de autografe pentru volumul „Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită”, noua carte a cunoscutului folclorist Grigore Leşe.

În premieră, la Bookfest Cluj-Napoca, Teatrul de Păpuși Puck va aduce zâmbete pe fețele copiilor prin punerea în scenă a două spectacole. Astfel, sâmbătă, 26 septembrie, la ora 17:00, va avea loc spectacolul de păpuși în limba maghiară „Ha én lennék Mátyás király” / „Dacă aş fi Matei Corvin”, de Demeter Ferenc, în regia lui Urmánczi Jenő, scenografia –  Liviu Bora, în distribuție aflându-se Csokán Raul, Ferencz Nándor și Vincze Tímea.

Apoi, duminică, 27 septembrie, la ora 17:00, vizitatorii vor putea admira maeștrii păpușari ce vor interpreta piesa „Croitoraşul cel isteţ”, adaptare de Emilia Svetlana Nechita după Frații Grimm, scenografia – Relu Pene, și în regia Emiliei Svetlana Nechita. Acestea şi multe alte evenimente sunt motive grozave pentru a merge la Bookfest Cluj-Napoca. Programul zilnic de vizitare este10.00 – 20.00, iar accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest. Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.