Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu taie și spânzură! Ce se întâmplă cu membrii care spală rufele în public! S-a discutat despre măsuri radicale
Florin Cîțu taie și spânzură! Ce se întâmplă cu membrii care spală rufele în public! S-a discutat despre măsuri radicale

Florin Cîțu taie și spânzură! Ce se întâmplă cu membrii care spală rufele în public! S-a discutat despre măsuri radicale

Președintele Partidului Național (PNL), Florin Cîțu, a anunțat că va lua măsuri dure împotriva membrilor de partid care își atacă în presă colegii sau semnalează anumite probleme în spațiul public, în loc să le discute în partid. Șeful liberalilor a fost întrebat despre deciziile pe care le ia în calcul într-o astfel de situație, inclusiv despre excluderea liberalilor din formațiune. Iată ce a răspuns!

Florin Cîțu: „Funcția de președinte al PNL eu cred că este poate una dintre cele mai importante funcții astăzi, este al doilea partid din România, cel mai mare partid și singurul de dreapta din România. Astăzi, aici, este o decizie a coaliției PNL și PSD de a prelua cele două funcții (n.r. de șefia a Camerelor).

Florin Cîțu, despre excluderea PNL-iștilor care expun problemele partidului în presă

Le-am spus tuturor colegilor care vor să discutăm despre o problemă, să discutăm în PNL. Dacă preferă să discute în presă, va trebui să luăm și alte decizii. (n.r. Cine iau aceste decizii?) În Biroul Politic Național. (n.r. Adică se ia în calcul excluderea lor?) Vom discuta cu fiecare în parte și vom vedea dacă putem să găsim (neinteligibil). Pe mine mă interesează să iau înapoi pe toți acei membri PNL, sunt unii oameni, care nu atacă președintele partidului, PNL.

Sunt unii oameni care au fost și au plecat poate dintr-o afinitate sau prietenie mai veche față de fostul lider, dar până la urmă există, astăzi, în România, un singur partid de dreapta, Partidul Național Liberal, iar toți aceia care vor să meargă mai departe și să susțină principiile liberale, își au locul doar în PNL.

„Îmi pare rău că nu am luat Finanțele”/„PNL a ieșit mai puternic”

(n.r. A ieșit PNL mai slab din aceste negocieri?) Nu, a ieșit mai puternic. (…) Dacă a fost nevoie să mă dau la o parte, m-am dat la o parte. Chiar am dat preluarea negocierilor domnului Nicolae Ciucă. Toate au fost făcute pentru a debloca situația. (…) Mie îmi pare rău că nu am luat Finanțele. (…)

Mergem mai departe, eu zic că după ce se așază lucrurile, va trebui să tragem linie și mergem mai departe. Sunt controale (n.r. se face referire la cele 17 anchete demarate de Corpul de Control al Ministerului de Finanțe). Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Au fost controale și la Finanțe. Au fost amendați cei din Finanțe de către cei din Finanțe, dacă se încalcă legea, se sancționează peste tot. Acum a venit momentul, nu e nicio coincidență”.