Evenimentul Zilei > Politica > Scântei la vârful PSD: Marcel Ciolacu, scos din minți după o ședință de 10 min. Social-democrații nu se mai înțeleg pe funcții
Scântei la vârful PSD: Marcel Ciolacu, scos din minți după o ședință de 10 min. Social-democrații nu se mai înțeleg pe funcții

Scântei la vârful PSD: Marcel Ciolacu, scos din minți după o ședință de 10 min. Social-democrații nu se mai înțeleg pe funcții

Noi nemulțumiri au izbucnit de această dată la vârful Partidului Social Democrat (PSD), în ceea ce privește funcția de vicepremier, care revine formațiunii politice în cauză în viitorul Guvern al cărui premier desemnat este generalul Nicolae Ciucă. Luni, 22 noiembrie, nu a fost supusă la vot, în ședința PSD, această funcție tocmai din cauza conflictelor interne din partid. O decizie ar urma să fie luată, însă, în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie, în ședința PSD care a debutat la ora 9.30.

UPDATE 3: Consiliul Politic al PSD se va întruni marți, 23 noiembrie, la ora 16.30, pentru a discuta cine va ocupa funcția de vicepremier în Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse din partidul social-democraților, în această ședință ar urma să fie schimbată și propunerea pentru funcția de ministru al Economiei.

UPDATE 2: Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au ajuns la un numitor comun. Funcția de vicepremier ce revine PSD va fi preluată de Adrian Câciu, viitor reprezentant al Ministerului Finanțelor, potrivit surselor citate.

UPDATE 1: Marcel Ciolacu a ieșit agitat de la ședința PSD, care a durat doar 10 minute. Social-democrații nu au reușit să se înțeleagă pe cine vor desemna pentru funcția de vicepremier astfel încât nu s-a luat nicio decizie oficială.

Marcel Ciolacu a ieșit tensionat de la ședința de 10 min. a PSD

Întrebat de jurnaliști cine va fi vicepremierul PSD, Marcel Ciolacu a spus, tranșant: „O să vă anunț când o să decid”.

Potrivit surselor politice, marți, a mai avut loc o discuție, între patru ochi, între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, însă fiecare își susține cu vehemență poziția.

Știre inițială: Se formează tabere și în PSD. La vârful partidului au izbucnit scântei. Președintele formațiunii politice în cauză, Marcel Ciolacu, se contrazice cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu, pe tema desemnării vicepremierului.

Bătaie pe funcții în PSD. Au izbucnit scântei chiar la vârful partidului

Marcel Ciolacu insistă ca Sorin Grindeanu să fie numit în funcția de vicepremier care revine PSD. Pe de altă parte, Paul Stănescu susține că omul potrivit pentru această poziție este Gabriela Firea, care, de altfel, trebuie să se și profileze pentru alegerile din anul 2024, au informat surse politice pentru Antena3.

Pe de altă parte, PSD are în cărți mai multe nume pentru funcția de vicepremier. Potrivit surselor citate, ar putea să fie găsită și o a treia alternativă, unul dintre numele propuse fiind cel al lui Alexandru Rafila.

Ciolacu își depune candidatura pentru șefia Camerei Deputaților

În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a refuzat să fie vicepremier, marți urmând să își depună candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Același lucru se va întâmpla și la Senat, unde președintele PNL, Florin Cîțu, va candida pentru şefia instituției. Spiritele s-au încins, însă, și printre liberali, fiindcă Alina Gorghiu ține și ea cu dinții de conducerea Senatului.

„Mâine (marţi- n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate. Am înţeles că şi domnul Florin Cîţu își va depune candidatura pentru şefia Senatului. Procedura democratică oriunde în lume, când ţi-ai perdut majoritatea care te susţine, îţi dai demisia”, a transmis, luni, Marcel Ciolacu.