Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu pus la sâlpul infamiei. Lovitura „decalog” a lui Ludovic Orban
Florin Cîțu pus la sâlpul infamiei. Lovitura „decalog” a lui Ludovic Orban

Florin Cîțu pus la sâlpul infamiei. Lovitura „decalog” a lui Ludovic Orban

După scandal generat de trecutul bahic al premierului Florin Cîțu, echipa președintelui PNL Ludovic Orban a pregătit mai multe mesaje interne pentru liberali. Acuzații grave la adresa primului ministru și a apărătorilor săi.

Ludovic Orban a ieșit la atac afirmând că în cazul în care ar fi știut de arestarea din SUA, nu l-ar mai fi susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de premier. Mai mult, el l-a numit „mincinos” pe contracandidatul său la șefia PNL, afirmând că a afectat grav imaginea partidului. Și asta în condițiile în care liberalii pierd teren nu numai în fața PSD ci și a USR PLUS.

Nici apărătorii lui Cîțu, Rareș Bogdan și Alina Gorghiu, nu au scăpat de reproșurile liderului PNL.

Și pentru a fi cât mai credibil, Ludovic Orban va merge din nou prin toate filialele partidului, pentru a discuta individual cu delegatii liberali.

„Decalogul” lui Ludovic Orban

1. Eu am dus partidul la guvernare, deși majoritatea PSD-ALDE părea indestructibilă. Cu mine întors la Palatul Victoria ca premier aveți garanția că veți fi la putere până în 2024. Cu Cîțu, nu.

2. N-am știut nimic de povestea cu accidentul din SUA. Dacă știam, nu-l mai susțineam ca premier.

3. Prin faptul că și-a ascuns trecutul, Florin Cîțu afectează grav imaginea partidului. Pierdem teren nu doar în fața PSD, ci și a celor din USR PLUS.

4. Cîțu nu poate negocia o majoritate parlamentară în cazul în care USR PLUS iese de la guvernare. Eu pot.
5. Cîțu a mințit pe toată lumea: pe mine, pe Iohannis, întreg partidul. Povestea cu arestarea va prăbuși cota de încredere a guvernului și a partidului.

6. A refuzat să numească secretarii de stat validați de forurile partidului. Și-a pus doar apropiații în funcții.

7. Din postura de președinte al PNL, am girat mii de numiri în funcții pe plan local. Dacă Cîțu pierde guvernarea, și voi vă pierdeți funcțiile.

8. Cîțu ignoră partidul. L-a schimbat pe Nazare fără o decizie a conducerii PNL.

9. Cîțu nu și-a respectat cuvântul față de mine. Mi-a promis că nu va candida la șefia partidului dacă susțin pentru funcția de premier. Eu l-am numit lider al senatorilor PNL și ministru de Finanțe.

10. Rareș Bogdan și Alina Gorghiu mai rău fac partidului când încearcă să-i ia apărarea lui Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: