Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîțu, mesaj pentru oamenii de afaceri. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele

Florin Cîțu, mesaj pentru oamenii de afaceri. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele

Florin Cîțu, mesaj pentru oamenii de afaceri. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pentru mediul de afaceri și a făcut precizări cu privire la evoluția taxelor și impozitelor.

Taxele și impozitele vor fi menținute la nivelul actual. Măsura este menită să ducă la susținerea mediului economic în această perioadă. Premierul Florin Cîţu a anunțat că va menține sistemul fiscal actual, iar taxele și impozitele vor rămâne la același nivel, în scopul sprijinirii economiei. El a făcut aceste declarații la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini.

„Pentru însănătoșirea economiei românești este nevoie să susținem investițiile publice și private, inclusiv prin continuarea măsurile începute în cursul anului 2020 prin care am salvat locuri de muncă. Să restructurăm companiile de stat și să digitalizăm sectorul public. Vom menține regimul fiscal și categoric nu vom crește taxe sau impozite”, a declarat premierul Florin Cîțu, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit postării de pe pagina oficială a Guvernului, acesta sunt obiective asumate de Guvern și așteptate de mediul de afaceri.

Cîțu face apel pentru susținerea campaniei de vaccinare

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții investitorilor străini, premierul Florin Cîțu a transmis un apel comunității oamenilor de afaceri, cerându-le să susțină campania de vaccinare împotriva COVID-19.

„Fie că vorbim despre investitori cu capital românesc sau străin, mediul privat este partener de încredere în acest efort comun de a depăși cu bine pandemia, prin imunizarea populației și respectarea măsurilor de protecție sanitară. Stabilizarea situației epidemiologice și creșterea capacității de vaccinare în lunile aprilie și mai sunt premise clare și sigure că treptat putem să învingem acest virus”, a mai spus premierul, conform postării.

În aceeași postare, Florin Cîțu a reamintit despre intenția guvernului de a relaxa restricțiile împotriva COVID-19 până pe 1 iunie. El a precizat că noul Comitet Interministerial pe care l-a înființat urmează să lucreze pentru pregătirea revenirii la normalitate.

„Mă bucur să văd că, asemenea reprezentanților din domeniul HORECA, investitorii străini care au proiecte de afaceri în România au venit cu propuneri și doresc să participe la consultările ce vor avea loc în Comitetul interministerial a cărui sarcină este să pregătească revenirea la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021”, se mai arată în postarea de pe Facebook.


Accesează: