Evenimentul Zilei > Monden > Florin Călinescu spune totul despre viitoarea televiziune. ”O iau de la zero, nu mi-e frică”
Florin Călinescu spune totul despre viitoarea televiziune. ”O iau de la zero, nu mi-e frică”

Florin Călinescu spune totul despre viitoarea televiziune. ”O iau de la zero, nu mi-e frică”

La câteva săptămâni după ce şi-a anunţat plecarea din Pro TV, Florin Călinescu demonstrează încă o dată că a rămas un om de televiziune care ştie să atragă ratingul în jurul său, iar ultima dovadă în acest sens o reprezintă anunţurile despre crearea unei televiziuni axate în special pe creativitate, aşa cum a reiterat şi în cadrul intervenţiei avute duminică pe Facebook.

Fostul jurat al emisiunii Românii au talent a transmis celor 271.000 de urmăritori de pe Facebook ce urmăreşte în continuare. Astfel, fostul realizator al talk-show-lui Chestiunea zilei a semnat un contract de consultanţă cu mai multe televiziuni.

Cine ştie? Poate chiar acest demers a avut legătură cu a treia plecare a actorului de la Pro TV… „Nu este ușor să pleci de 3 ori din casa ta, dar aceasta e situația. Am plecat eu de două ori când era bunul meu prieten Adrian (n.r. – Adrian Sârbu) acolo și m-am întors o dată, de două ori, de trei ori.

Acum, nefiind obișnuit să lucrez în corporații, am luat această decizie, o să mai revin poate, din când în când, dar eu nu sunt omul care să zăbovesc prea mult în latența și în amintirea unor vremuri.

Florin Călinescu, atras de emisiunile de satiră

Pentru că mai sunt oameni care mă întreabă ce mai zic, ce mai fac, cum mai sunt, și mai aduc aminte de emisiunile alea de satiră, m-am gândit, pentru că niște buni prieteni s-au gândit și ei să ne încrucișăm destinele, să o iau de la zero, cum se zice.

Nu am nicio teamă, nicio frică, e mai curând genul meu să construiesc decât să mă dau pe tobogane făcute de alții, cu trasee bine gândite de ei, pentru ei și pentru distracția unor inconștienți.

florin calinescu

Am dat un anunț și vreau să vi-l explic pe îndelete. Caut oameni care să se exprime, într-un fel sau altul, într-un colectiv de creație. Ca să fie foarte clar, nu îmi fac o televiziune, pentru că nu sunt atât de kamikaze, de nebun.

E vorba poate de milioane, habar nu am, dar am semnat un contract cu niște prieteni și veți afla, poate săptămâna aceasta, despre ce este vorba. De consilier, de consultant…

Săptămâna decisivă pentru Florin Călinescu

Probabil o să fac și o emisiune, două, trei cu dumneavoastră. Am semnat un contract de consultanță pentru mai multe televiziuni.

O să vă mai zăpăcesc de cap săptămâna aceasta și după aceea o să ne lămurim. S-a creat o confuzie. Am spus facem o televiziune, nu fac o televiziune. Vă rog să aveți toată încrederea”, a declarat Florin Călinescu în cadrul transmisiunii în direct de pe Facebook.

Amintim că Florin Călinescu anunța duminică, 18 iulie 2021, că renunță la colaborarea cu Pro TV. El fusese cooptat în juriul show-ului Românii au talent încă din 2015.