Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a promis dezvăluiri importante despre Florian Coldea în propria emisiune de vineri seara. 

Realizatorul TV îl consideră pe Coldea un om al sistemului: „Cine este Florian Coldea? S-a născut la Arad și, potrivit senatorului Valer Marian, a beneficiat din plin de sistemul corupt al statului. Nu s-a prea omorât cu școala, afirmă același Valer Marian. Abia a făcut liceul de petrol și gaze din Arad și a mers la Institutul Politehnic din Timișoara. Nici aici nu s-a descurcat mai bine, așa că familia l-a rugat pe generalul-unchi Dan Gheorghe să-l transfere la Academia Națională de Informații.”

Devenirea sa profesională i se datorează lui Traian Băsescu, cei doi cunoscându-se pe vremea când Coldea era maior și „căra valiza cu bani pentru răscumpărarea ziariștilor răpiți în Irak.”

Analistul politic consideră că decredibilizarea Serviciului Român de Informații este cauzată de Florian Coldea prin încheierea celebrelor protocoale declarate neconstituționale de către CCR. Primul dintre acestea a fost încheiat în anul 2009.

Gușă consideră că: „au apărut și acuzații de extrem de grave care au vizat acțiuni de represiune politică, puse la cale împotriva celor care nu înțelegeau cum funcționează și cui folosește un Stat Paralel moștenit dinainte de '89, dar rafinat și dus până la paroxism de creatorul lui, Florian Coldea. Nu lipsesc nici acuzațiile de trădare pentru o putere străină, Statele Unite, direct interesate în a stăpâni total România.”

Dumitru Iliescu, unul dintre numele sonore care s-au aflat la conducerea SPP, a scris pe pagina personală de Facebook că nu și-a putut închipui că George Maior și Florian Coldea s-au pus în slujba puterilor străine și „că au promovat și protejat interesele acesteia împotriva intereselor noastre naționale. Nici acum nu îmi vine să cred, dar persoana care mi-a dat informația a fost foarte insistentă. (…) Credeți că Statul paralel s-a destructurat prin plecarea lui Maior și Coldea? Vă înșelați! El funcționează în continuare. A fost preluat și este condus de altă persoană, care îl apără, îl protejează. De fapt se apără și protejează reciproc. (…) Ce ziceți domnilor Maior și Coldea?? Este adevărat?”

Coldea s-ar aflat și în spatele ascensiunii soției sale, Dorina Negru, a cumnatului Adrian Negru, dar și a finului Cristian Soponar. Cozmin Gușă consideră că Liviu Dragnea vânează statul paralel creat de Coldea, acesta din urmă fiind marele sforar al PLUS, cunoscut drept partidul lui Dacian Cioloș, informează Realitatea TV.