Evenimentul Zilei > Sport > Fiul lui Maradona a emoționat întreaga lumea. Omagiu adus tatălui său într-o zi istorică
Fiul lui Maradona a emoționat întreaga lumea. Omagiu adus tatălui său într-o zi istorică

Fiul lui Maradona a emoționat întreaga lumea. Omagiu adus tatălui său într-o zi istorică

Diego Armando Maradona junior, fiul răposatului Diego Maradona, a tranmis un mesaj emoționant în memoria tatălui său.

La primirea cetățeniei argentiniene, Diego Armando Maradona junior, fiul celebrului fotbalist Diego Maradona, şi-a amintit de tatăl său. Joi, într-un interviu acordat agenţiei spaniole EFE, tănărul a explicat motivul pentru care Maradona a fost o referinţă pentru milioane de oameni, afirmând că tatăl său ”nu a fost doar fotbal, a fost o bucurie în viaţă”.

„Am trăit într-o perioadă în care era complicat să întâlnim oameni care transmit bucurie. El a fost ultimul. Tatăl meu a fost singurul fotbalist care a jucat un meci cum a fost Argentina – Anglia, într-o revanşă politică, şi a fost un lucru minunat în acele vremuri complicate pentru noi toţi”, a spus Maradona junior despre legendara victorie cu 2-1, prin golurile lui Maradona, la Cupa Mondială din 1986, după războiul din Malvine.

Maradona junior, născut la Napoli în 1986, s-a arătat mândru să primească paşaportul argentinian. „Este o onoare pentru mine, este împlinirea unui vis, este o zi specială pe care nu o voi uita niciodată. Este acea zi în care este dificil să-ţi găseşti cuvintele şi simt o emoţie puternică”, a spus acesta.

„Având acest paşaport în casa mea este o onoare şi semnifică multe lucruri: identificarea mea cu poporul meu, care nu mă va mai numi ”tano” (apelativul pentru emigranţii italieni în Argentina)”, a adăugat Maradona junior, care a primit actul de la consulul argentinian la Roma, Ana Tito.

Fiul lui Maradona cu Cristiana Sinagra, din perioada în care acesta juca la Napoli, Maradona junior lucrează la un post de radio din oraş în cadrul unui program despre fotbal şi despre echipa Napoli, al cărei suporter este. El urmează, de asemenea, cursurile de antrenor, o profesie pe care doreşte să o practice, pentru că „iubeşte fotbalul”.

Diego Armando Maradona a decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani la reşedinţa sa din Tigre (Buenos Aires).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.