Evenimentul Zilei > Actualitate > Câți bani a luat FIRMA de “casă” a lui Liviu DRAGNEA pentru a deszăpezi autostrada București-Constanța
Câți bani a luat FIRMA de “casă” a lui Liviu DRAGNEA pentru a deszăpezi autostrada București-Constanța

Câți bani a luat FIRMA de “casă” a lui Liviu DRAGNEA pentru a deszăpezi autostrada București-Constanța

Autostrada București-Constanța a fost închisă la primul viscol din această iarnă.

Jumătate din autostrada A2, porțiunea dintre București și Lehliu, județul Călărași, trebuia să fie deszăpezită de o asociere de societăți dintre care face parte și Tel Drum din Alexandria, compania deținută de apropiați ai președintelui Liviu Dragnea.

După ce, vineri, tronsonul București-Lehliu din autostrada A2 a fost închis, porțiunea a fost redeschisă circulației, cu anumite restricții, de-abia sâmbătă în jurul ore 20.00.  Puțin sub două milioane de euro au primit trei firme pentru a deszăpezi acest tronson din autostrada denumită A2 între noiembrie 2016 și martie 2017. Este vorba de societățile Fincodrum SA, Viabild Cons VT și Tel Drum srl. Suma primită de la Compania Națională pentru Infrastrură Rutieră (CNIR) a fost de 8,7 milioane de lei (aproximativ 1,9 milioane de euro).

În 2000, sub semnătura lui Dragnea, președintele CJ Teleorman atunci, se decide scoaterea la vânzare a acţiunilor Tel Drum. Marian Fişcuci, fostul coleg de liceu al lui Liviu Dragnea, a cumpărat acţiunile Tel Drum. Cei doi chiar au fost colegi de bancă.

Cel de-al doilea tronson al autostrăzii către Marea Neagră, blocat încă aseară, urma să fie deszăpezit de Itaro din Slobozia, județul Ialomița, în schimbul a patru milioane de lei. Compania este deținută de botoșăneanul Doru Roșca.

Aproape 450 milioane de euro a oferit Compania Națională de Infrastructură Rutieră pentru curățarea autostrăzilor și a drumurilor naționale pe următorii patru ani.

Citește mai mult pe cetateanul.net