Financial Times anunță războiul între SUA și China. Totul va porni de aici

Financial Times anunță războiul între SUA și China. Totul va porni de aici

Un articol publicat de prestigioasa publicație Financial sugerează că lumea este mai aproape ca niciodată de a asista la un conflict militar major între SUA și China.

Financial Times anunță războiul între SUA și China! Conflictul militar între cele două mari puteri va porni de la Taiwan, punctul cel mai fierbinte de pe glob în acest moment.

Financial Times anunță războiul între SUA și China!

Oficialii americani de la vârful apărării SUA, citaâi în articol, demonstrează că Washingtonul se teme că Beijingul se află acum în procesul de planificare a preluării insulei democratice susținute de SUA.

În mod ironic, articolul a fost publicat la scurt timp după cea mai mare incursiune a Forțelor Aeriene Chineze în spațiul aerian din Taiwan. Vinerea trecută, 20 de avioane chinezești, inclusiv patru bombardiere cu rază lungă de acțiune, au intrat în zona de apărare a Taiwanului. Financial Times concluzionează, pe baza declarațiilor oficialilor americani, că Administrația Biden a ajuns la concluzia că liderii chinezi „cochetează activ cu ideea de a prelua controlul asupra Taiwanului, pe măsură ce președintele Xi Jinping devine mai dispus să își asume riscuri pentru a-și spori presigiul”.

Casa Albă, controlată de Big Pharma? Oamenii lui Biden au interese legate de vaccinurile Covid-19

Un astfel de scenariu războinic ar forța mâna Washingtonului. Administrația Biden ar trebui să decidă fie să meargă la război în numele micului său aliat împotriva masivei și formidabile Armate Populare de Eliberare (PLA), fie să privească de pe margine această invazie oarecum neputincios. .

„Chinezii par să treacă de la o perioadă de mulțumire cu status quo-ul Taiwanului la o fază în care sunt mai nerăbdători și mai pregătiți să-și testeze limitele și să cocheteze cu ideea de unificare”, susține un înalt oficial american citat de Financial Times.

Această evaluare pesimistă se bazează pe monitorizarea mișcărilor și comportamentului militarilor chinezi în ultimele două luni.

Oficialul respetiv susține că liderul comunist Xi vede anexarea Taiwanului ca pe o parte crucială a moștenirii pe care o va lăsa chinezilor. Președintele „consideră că progresul esențial în Taiwan este important pentru legitimitatea și moștenirea sa”, a spus oficialul în continuare. "Se pare că este pregătit să își asume mai multe riscuri", a spus oficialul, citat deFinancial Times.

Estimaea că războiul va începe în următorii șase ani e prea optimistă

Aceasta pare a fi, de asemenea, evaluarea amiralului John Aquilino, care a fost detașat pentru a conduce forțele SUA din Pacific. El a declarat în fața Comitetului pentru Apărare al Senatului că amenințarea pentru Taiwan „este mult mai aproape de noi decât cred majoritatea”, potrivit CNN. mai muolt, potrivit lui Aquilino, controlul asupra Taiwanului este acum „prioritatea lor nr. 1”.

Napoleon cel Mic, război total împotriva Sultanului. Miza e legată de alegeri

Aquilino a lăsat să se înțeleagă că Amiralul Philip Davidson, care a spus că Beijingul va încerca anexarea insulei în următorii 6 ani, se înșală. „Părerea mea este că această problemă este mult mai aproape decât cred mulți și trebuie să ne asumăm acest lucru”, a spus Aquilino.

De aceeați părere pare să fie și principalului oficial al Casei Albe în probleme asiatice, Kurt Campbell. „Nicăieri nu am văzut activități mai persistente și determinate decât activitățile militare, diplomatice și alte activități îndreptate către Taiwan”. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că FT a subliniat că guvernul și conducerea militară din Taiwan în sine nu împărtășesc această evaluare aprivind o invazie „iminentă” sau cel puțin nu sunt dispuși să vorbească deschis despre asta.

Reîncepe războiul de la granițele României? SUA livrează sute de tone de armament

Ne puteți urmări și pe Google News