Evenimentul Zilei > Actualitate > Festival după modelul UNTOLD, la MAMAIA. Decebal Făgădău: Litoralul devine capitala de vară a României
Festival după modelul UNTOLD, la MAMAIA. Decebal Făgădău: Litoralul devine capitala de vară a României

Festival după modelul UNTOLD, la MAMAIA. Decebal Făgădău: Litoralul devine capitala de vară a României

Primarul Constanței, Decebal Făgădău a anunțat, astăzi, că pe litoral se va organiza, cel mai probabil din această vară, un festival după modelul Untold de la Cluj. Va fi un festival de cel puțin trei zile, organizat la capăt de sezon, cu muzică electronică dar și cu tendințe generaliste, într-o locație cu vedere la mare, potrivit directorului Untold, Bogdan Buta, prezent la Constanța împreună cu echipa.

În urma discuțiilor începute încă din vara trecută cu organizatorii festivalului Untold din Cluj primarul Constanței Decebal Făgădău a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă la care au participat și membrii echipei Untold, că urmează să se încheie un protocol în vederea unui parteneriat pentru că “le-am cerut să ia în calcul organizarea unui festival și la Constanța”. Primăria va asigura tot sprijinul pentru desfăsurarea evenimentului având în vedere că după povestea lor de success de la Cluj, “aici pe litoral, prin organizarea unui festival la malul mării vor avea de câștigat nu doar touroperatorii ci și turiștii”.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, speră într-un festival de tradiție și în acest fel “litoralul devine capital neoficială de vară, a României”. Directorul general Untold, Bogdan Buta, va explora împreună cu primarul Constanței locația sperând să aibă acces și vizibilitate la mare. În cel mult o lună de zile, organizatorii Untold vor anunța dacă  evenimentul se âîntâmplă în această vară. Prima ediție va avea trei zile și va răspunde nevoilor generaliste, sperând ca numărul participanților să fie la fel ca la Cluj, sute de mii. 

Bogdan Buta a declarat că bugetul festivalului Untold Cluj a fost de 5 milioane de euro, primăria contribuind, doar atunci, cu 7% din costuri. În următoarele două ediții nu au mai fost fonduri publice. Primăria Constanța va asigura doar suportul logistic, infrastructura, nu va contribui financiar, fiind vorba de un parteneriat.  “La Constanța nu va fi festivalu Untold, va fi ceva complementar, cu adresabilitate internațională. Încerc să iau tot ce s-a făcut bun în zona Clujului”, a încheiat primarul Decebal Făgădău.