Evenimentul Zilei > Actualitate > Federația Sanitas îi spulberă pe guvernanți: „Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”
Federația Sanitas îi spulberă pe guvernanți: „Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

Federația Sanitas îi spulberă pe guvernanți: „Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

Federaţia Sanitas a angajaţilor din sistemul sanitar a reacţionat extrem de dur după noul incendiu de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Sanitas acuză politicienii că sunt autorii morali ai crimelor din spitale.

Reacția sindicaliștilor de la Federația Sanitas vine după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, în urma căruia doi pacienţi au murit.

„Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienţi decedaţi, o colegă infirmieră se luptă pentru viaţa ei după ce 40% din suprafaţa corpului este arsă, alţi pacienţi transferaţi de urgenţă, distrugeri materiale. Alte victime, aceeaşi cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveţi nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care aţi ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a ţării?”, spune Federaţia Sanitas.

Acuzații grave la adresa politicienilor, din cauza incendiilor care nu se mai sfârșesc în spitalele românești

Reprezentanţii organizaţiei susţin că indiferenţa şi incompetenţa politicienilor au ucis la Institutul Matei Balş, la spitalul din Piatra Neamţ, la spitalul din Constanţa – şi lista poate continua: „Juridic, ceea ce faceţi voi se numeşte <ucidere din culpă> sau cel puţin complicitate la ucidere din culpă”.

„Incompetenţa voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani faţă de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investiţiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătăţile de măsură politică şi managerială cu care vă jucaţi de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliştii.

„Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conştiinţă, el nu ştie că ucide. În schimb voi, politicieni ajunşi în vârful piramidei puterii, aţi pierdut pe undeva, în drumul vostru conştiinţa pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveţi”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Incompetența voastră managerială ucide!

Mesajul integral transmis de Sanitas: „Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienți decedați, o colegă infirmieră se luptă pentru viața ei după ce 40% din suprafața corpului este arsă, alți pacienți transferați de urgență, distrugeri materiale. Alte victime, aceeași cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare.
De câte victime mai aveți nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care ați ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a țării?
-Incompetența voastră managerială ucide!
-Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani față de nevoile sistemului de sănătate ucide!
-Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide!
-Lipsa investițiilor în infrastructura de sănătate ucide!
-Jumătățile de măsură politică și managerială cu care vă jucați de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!
-Indiferența voastră față de problemele reale ale cetățenilor ucide!
-Punerea mai presus de orice a intereselor de partid și de grup ucide!

Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2

Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conștiință, el nu știe că ucide. În schimb voi, politicieni ajunși în vârful piramidei puterii, ați pierdut pe undeva, în drumul vostru conștiința pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveți.
Indiferența și incompetența voastră au ucis la Institutul Matei Balș, la spitalul din Piatra Neamț, la spitalul din Constanța – și lista poate continua. Juridic, ceea ce faceți voi se numește ”ucidere din culpă” sau cel puțin complicitate la ucidere din culpă.
Sanitas vă acuză public de aceasta!”, spun reprezentanții Federației Sanitas România.