Evenimentul Zilei > Actualitate > Fără mască la conferința de presă. Omul lui Grindeanu a comis-o: Eu zic să fie amendat
Fără mască la conferința de presă. Omul lui Grindeanu a comis-o: Eu zic să fie amendat

Fără mască la conferința de presă. Omul lui Grindeanu a comis-o: Eu zic să fie amendat

Masca de protecție a devenit iar obligatorie în România, iar oamenii care nu respectă această regulă vor fi amendați. Guvernul nu a fost impresionat de noua regulă și a uitat de toate măsurile împotriva COVID-19.

UPDATE!

„În data de 11.01.2021 IJJ Călărași l-a sancționat pe secretarul de stat Sorin Marian Vrăjitoru cu suma de 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție împotriva Covid conform legislației în vigoare. Organul constatator a notat că nu au fost obiecții în întocmirea procesului verbal cu numărul 1617599 și seria JO”, anunță CNAIR.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a participat, marţi, în judeţul Călăraşi, la o conferinţă de presă unde l-a avut alături, printre alţii, pe secretarul de stat Sorin Vrăjitoru. Acesta a uitat complet de masca de protecție. Fostul parlamentar nu a fost impresionat de legislația în vigoare, ba chiar s-a amuzat. Grindeanu i-a făcut cu ochiul și a lăsat de înțeles că trebuie amendat.

Sorin Vrăjitoru a stat toată conferința fără mască de protecție în faţa jurnaliştilor, alături de Grindeanu. Acesta a fost întrebat de ce nu respectă noua măsură împotriva COVID-19, mai ales că adunarea a fost într-un loc închis, iar ceilalți invitați au ținut cont de lege. Vrajitoru nu a vrut să ofere declarații.

”Eu zic să fie amendat”, a spus Grindeanu, făcând cu ochiul.

Masca de protecție a revenit în viața românilor

„Folosirea măștii va fi obligatorie – sau mască medicală simplă, chirurgicală, ori FFP2 – în spațiile deschise și închise. Normal că în Ordinul comun al ministrului Sănătății și Ministrului de Interne se vor prevedea unele excepții pentru cei care au activități individuale, sportive, de diverse categorii. În rest, se va purta mască.

Problema acestei variante (Omicron) e că e extrem de contagioasă. Contactul ca să te infectezi de la altă persoană, dacă ea e pozitivă, e unul foarte scurt, mai scurt decât la Delta și variantele anterioare. Asta înseamnă că e suficient să porți o discuție cu cineva care e infectat o scurtă perioadă și poți să fii și tu infectat. De asta măsura privind portul măștii devine obligatorie în toate spațiile închise și deschise.”, a precizat Arafat.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat masca textilă în spațiu public nu este acceptata, iar oamenii care nu înțeleg acest lucru vor fi amendați. Acesta a mai precizat că acest tip de mască nu te apără de virusul păgubaș, iar șansele să-i infectezi pe ceilalți sunt mari. A ținut să anunțe și că sancțiunile pot ajunge la 2500 de lei.

„Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor”, a conchis ministrul de Interne.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: